Dodik i Vučić razgovarali u Beogradu: Rezolucija o Srebrenici imaće katastrofalne posljedice po odnose u BiH

15
Foto: buducnostsrbijeavucic/Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su o odnosima Srbije i Srpske i reakciji cjelokupnog srpskog naroda na moguće izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, pri čemu je Dodik upozorio Vučića da će donošenje te rezolucije imati katastrofalne posljedice na odnose unutar BiH.

Vučić je obavijestio Dodika o naporima koje Srbija preduzima kako bi se zaštitili vitalni nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo, još jednom ponovivši da bi usvajanje takve rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije za budućnost uz otvaranje nebrojeno mnogo rana iz prošlosti.

Istovremeno, Dodik je informisao Vučića o razgovorima koje je imao u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i daljim perspektivama razvoja odnosa Srbije i Srpske.

– Posebna tema razgovora bio je predstojeći Sabor srpskog naroda zakazan za 8. jun u Beogradu, za koji su dogovorene brojne zajedničke aktivnosti, potpisivanje memoranduma i sporazuma, kao i događaji koji će potvrditi jedinstvo naroda i njegovo pravo da očuva svoja ognjišta, bude svoj na svome i zaštiti pravo na budućnost generacija koje dolaze – navedeno je na „Instagramu“ Vučića.

U tekstu se dodaje da će se Srbija i Republika Srpska 23. maja (kada se očekuje glasanje o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN), zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda.

Foto: buducnostsrbijeavucic/Instagram