Dodik: Jedan od najtežih poslova je biti prosvjetni radnik

15
Foto: Screenshot

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je danas veoma teško biti prosvjetni radnik i da je to jedan od najtežih poslova.

Dodik je rekao da su prosvjetni radnici ostali nezaštićeni u jednom periodu jer se tražila reforma obrazovanja koja je na neki način počistila bivši sistem obrazovanja.

On je naveo da su smanjeni fond i fokus neophodnog znanja, a da se sve zakomplikovalo uvođenjem interneta i društvenih mreža.

– Društvene mreže ne možemo da zabranimo, ne možemo da zabranimo mnogo stvari i ne treba a zabranjujemo, ali ono što sada isplivava je zloupotreba tih sredstava i tih metoda – rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je istakao da su dobri đaci ili studenti postali skoro predmet podsmjeha, a važan je onaj s kajlom oko vrata, ošišan.

On je rekao da redovno ima prijeme za dobre đake i studente i da je veoma ponosan na uspjeh koji pokazuju na raznim takmičenjima.

– Imamo sjajnu djecu koja pokazuju talenat, studente koji mogu da se uključe u bilo koje naučne projekte i treba im obezbijediti sistemske uslove da njihov rad bude vidljiv i podržan. Ponosan sam na njih, oni su sjajni – rekao je predsjednik Srpske.

On je dodao da ima žal što nemamo više uslova da se tim uspješnim mladim ljudima više i obezbijedi, a da neki nažalost prolaze i bez javne pažnje.

Dodik je podsjetio da dobri đaci i studenti stipendiraju iz Fonda „Milan Jelić“.

Kada je riječ o bezbjednosti škola, on je ponovio da će, kako bi se tome doprinijelo, biti ograđene one koje nisu, a da je policija prisutna.

Dodik je izrazio saučešće porodicama pogođenim tragedijama koje su se prošle sedmice dogodile u Srbiji kada je u masovnim pucnjavama ubijeno 17 ljudi, najviše mladih.