Dodik: Milići su mjesto uspješnog rada i politike SNSD-a

17
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je danas u Milićima da je ova lokalna zajednica u kontinuitetu, u proteklih 20 godina dokaz uspjeha SNSD-a.

– U proteklih 20 godina iza nas su u Milićima ostali mnogi projekti, od sportske dvorane do Srednjoškolskog centra, uređenja putne infrastrukture, podrške razvoju industriji i svemu onome što je ovdje upečatljivo. Sve to urađeno je u saradnji lokalne i republičke vlasti – istakao je Dodik i izrazio zadovoljstvo da danas boravi na mjestu uspjeha u kontinuitetu.

On je naglasio da vjeruje da će kandidat za načelnika opštine Marko Savić dobiti ove izbore, te dodao da je potrebno samo da mještani pogledaju šta je sve SNSD uradio u proteklom periodu.

– Ovdje sam da se, prije svega, zahvalim ljudima, mještanima Milića koji su nas sve ove godine podržavali i kojima je jasno na koji način mi ovdje djelujemo. Sad smo obišli radove na velikom projektu uređenja korita rijeke Zeleni Jadar koja je ugrožavala dio opštine. Njegovom realizacijom trajno rješavamo to pitanje, koje je mnoge zabrinjavalo, jer su prijetili odroni – rekao je Dodik novinarima.

On je dodao da je ponosan na činjenicu da od 63 opštine, SNSD u 35 ima kandidate za načelnika mlađe od 40 godina, što, kako je rekao, pokazuje odgovornost partije i davanje šanse mladim ljudima.

– Nije politika da se time bavimo samo ja ili Radovan Višković i da iza nas ne bude više ništa. Naš uspjeh je da ostavimo mlade i ljude srednje generacije koji će nastaviti da rade i upravljaju Republikom, i zato ih uvodimo u lokalne zajednice, na odborničke liste gdje će steći iskustvo i na neki način izvještiti se kroz rad lokalne uprave da bi sutra mogli da se bave i drugim pitanjima na nivou Republike. Mnogi od njih će biti ministri, poslanici… – rekao je Dodik, dodavši da to govori o snazi jedne partije kao što je SNSD.

Foto: SRNA

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je novinarima da nije nikakva tajna da ova stranka u Milićima vlada više od 20 godina, te da ne vidi nijedan razlog da to ne ostane i u narednom periodu.

– Mi smo u ovih 20 godina uradili značajan posao u Milićima, ulagali smo i razvijali ovo mjesto i svakome ko hoće da vidi to je lako i vidjeti i prepoznati. Želja nam je da u narednom periodu to samo nastavimo – rekao je Višković.

On je naglasio da su stanovnici Milića već opredijeljeni, tako da se ne očekuju nikakva posebna iznenađenja.

– Mi smo ove godine u značajnoj mjeri podmladili našu listu i nastavljamo da formiramo buduću generaciju ljudi koji će upravljati lokalnim sredinama i Republikom Srpskom – naglasio je Višković.

Foto: SRNA

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Milići Marko Savić rekao je da SNSD u ovoj lokalnoj zajednici ima dugu tradiciju i da na ovim izborima žele samo da to i nastave.

– Želimo da nastavimo kontinuitet te politike, da unaprijedimo još neke stvari, da vratimo vjeru ljudima da je budućnost nas i naše djece ovdje u Milićima, a ne negdje drugo – rekao je Savić.

On je pozvao građane da daju povjerenje SNSD-u koji je spreman i dalje da radi na sveobuhvatnom razvoju opštine Milići.

– Mi očekujemo ubjedljivu pobjedu imajući u vidu sve što smo do sada radili i ono što planiramo da radimo. Imamo jasan program i očekujemo najveću podršku građana da bi ostvarili zacrtane ciljeve – poručio je Savić.