Dodik: Naši sportisti širom svijeta proslavljaju ime Republike Srpske

5
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras u Banjaluci na svečanom otvaranju međunarodnog košarkaškog turnira povodom 50 godina postojanja Košarkaškog kluba „Igokea“ da je riječ o posebnoj noći posvećenoj košarci i cjelokupnom sportu u Srpskoj.

Dodik je rekao da sport u Srpskoj i njegove reprezente treba uvijek uvažavati i podržavati jer širom svijeta i Evrope proslavljaju ime Republike.

On je istakao da je „Igokea“ važan sportski kolektiv Srpske.

Dodik je zahvalio za organizaciju ovog međunarodnog turnira, te je poručio svima da uživaju u vrhunskoj košarci u narednim danima.

– Nadamo se da ćemo se ovdje okupiti na finalnoj utakmici u nedjelju. Sve ovo posvećeno je svim dobrim ljudima koje okuplja sport. Takođe čestitam reprezentaciji Srbije za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva vjerujući da će ostvariti dodatni uspjeh – rekao je Dodik.

On je istakao da je njegova sportska karijera vezana za košarku i klub iz Aleksandrovca za koji je igrao.

– Naše igranje košarke je obilježilo rivalstvo sa Košarkaškim klubom „Borac“ sa kojim smo danas bratski klubovi – rekao je Dodik i dodao da će biti podržan razvoj „Borca“.

Foto: SRNA

Predsjednik Košarkaškog kluba „Igokea“ Boris Spasojević poželio je dobrodošlicu učesnicima turnira u Banjaluku, Laktaše i Republiku Srpsku.

– Čast mi je da kao dugogodišnji igrač, a sada predsjednik kluba mogu da pozdravim velikane koji su došli da uveličaju ovaj naš jubilej – rekao je Spasojević.

On je zahvalio svim ljudima koji su u proteklih 50 godina bili dio ove velike sportske porodice.

– Hvala im na tome što je „Igokea“ postala poznat klub širom Evrope, a nadam se i svijeta – rekao je Spasojević, koji je poželio svim učesnicama i gledaocima da ponesu lijepe utiske iz Republike Srpske.

Foto: SRNA

Svečanom otvaranju turnira na košarkaškom terenu na otvorenom u Nacionalnom teniskom centru prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske i brojni ljubitelji košarke.

Ovaj košarkaški turnir je jedinstven sportski događaj, jer se turnir u Banjaluci igra na otvorenom, a u Laktašima u dvorani.

Na specijalno uređenom centralnom terenu Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci, te u Sportskoj dvorani u Laktašima, publika će imati priliku da uživa u mečevima velikih evropskih klubova na kojem će, osim domaćina, igrati beogradski „Partizan“, „Galatasaraj“ iz Istanbula, „Turk telekom“ iz Ankare, te „Hapoel „iz Jerusalima.

Košarkaški turnir povodom 50. rođendana Košarkaškog kluba „Igokea“ otvoren je himnama Rusije, Srbije i Republike Srpske, nakon čega je počela utamica između domaćina i moskovskog „CSKA“.

Košarkaški klub iz Aleksandrovca osnovan je 1973. godine pod nazivom „Potkozarje“.

„Igokea“, koja ovaj naziv ima od 1997. godine, danas je prepoznatljiv košarkaški klub koji nastupa u regionalnoj ABA ligi, a više puta osvajao je prvenstvo i Kup BiH.