Dodik: Ne možemo da budemo dio tabora NATO protiv Rusije

9
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Ne možemo da budemo dio tabora NATO protiv Rusije, oni su vježbali na nama i nanijeli veliku štetu srpskom narodu, izjavio je u intervjuu za Sputnjik predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, poslije razgovora sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

– Kako da objasnimo roditeljima Milice Rakić da nema veze što su nas ubijali. Ne možemo da budemo dio NATO-a. Oni su bombardovali Srbiju. Mi smo Srbi, ne možemo da prihvatimo da budemo dio tih snaga i da budemo dio NATO – rekao je Dodik.

Govoreći o sankcijama Rusiji, Dodik je izjavio da BiH nije donijela nijednu odluku o uvođenju sankcija Rusiji upravo zahvaljujući Republici Srpskoj.

– Izjave Bošnjaka iz Sarajeva nisu važne, nema legitimne odluke o sankcijama. Mi im se nećemo pridružiti, kao što se nismo pridružili ni do sada. Nastavljamo da vodimo politiku nesvrstavanja po tom pitanju – rekao je Dodik odgovarajući na pitanje o potencijalnom uvođenju sankcija Rusiji od strane BiH.

Zapad bi da gasi sve medijske kuće koje im ne odgovaraju

– Amerika, koja se bori za slobodu medija, sada uvodi sankcije medijskim kućama. Na Balkanu ima malo informativnog programa o Rusiji. Amerikanci i Zapad imaju puno svojih medija, a Rusija samo Sputnjik. Sada bi da gase sve medijske kuće koje njima ne odgovaraju – odgovorio je Dodik na pitanje o cenzuri ruskih medija na Balkanu i u Evropi.