Dodik: Narod nevesinjskog kraja zaslužuje razvoj

24
Foto: SNSDDodik/Twitter

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Nevesinju da će ova opština narednih godina biti veliko investiciono područje, te da narod ovog kraja zaslužuje razvoj jer je dao velike žrtve kroz istoriju – od Nevesinjske bune do Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Dodik je istakao da ovdje dolazi uvijek sa velikim poštovanjem zbog karaktera naroda tog kraja i posvećenosti naciji, te podsjetio na sve ljude koji su se u Nevesinju borili za bolje sutra, posebno one u proteklom ratu.

– Svim borcima trebamo biti zahvalni – rekao je Dodik na tribini u prepunoj dvorani „Nevesinjka“ i naglasio da Republika Srpska treba sigurnu vlast jer Srbi znaju da bez države nema slobode.

On je najavio da će se na ovom području graditi Hidroelektrana „Dabar“, solarne elektrane, vjetroelektrane, bolnica, proširivati vrtić, te ulagati u sport.

– Dajem zavjet da ćemo doći opet u Nevesinje i obezbijediti dodatnih pet-šest miliona KM u narednih tri-četiri godine – rekao je Dodik.

On je istakao da političare vrednuju po onome što ostave iza sebe, a da SNSD ima šta da ostavi.

– Ako ništa svaki dan ovoga ljeta u Nevesinju je bilo vode, a tako nije bilo ranije – rekao je Dodik i podsjetio da je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada je tražio od njega pomoć prvo zatražio pomoć za Nevesinje jer osjeća dug prema ovom gradu.

Dodik je rekao da je u predstojećem neizvjesnom periodu Republici Srpskoj potrebna sigurna vlast.

– Republika Srpska nije tu da nekoga provocira. Moramo da se odbranimo od onoga što dolazi – rekao je Dodik i dodao da mnoge ponude Evrope koje nisu prihvatljive za srpski karakter vlast Srpske neće prihvatiti.

On je naveo da mu je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin rekao da Rusija nikada neće ostaviti prijatelje.

– Među problemima koji nam dolaze ključni će biti hrana i energije. Hrane imamo, a imamo i energije više nego što nam treba – rekao je Dodik.

On je dodao da će i budućim investitorima dati povoljniju energiju, što će ih privući.

– Naša obaveza je da radimo i dobro sarađujemo sa narodom. Naša obaveza je da čuvamo dobre odnose sa Srbijom, razgovaramo sa Rusijom, da imamo dobre odnose sa našim prijateljima u svijetu. Mi ne vjerujemo u BiH, ona je nama opterećenje u svemu i moraćemo to da raščistimo – poručio je Dodik.