Dodik: Nova bolnica u Trebinju koštaće 128 miliona, objekat na ponos svih

83
Foto: Dž. Kriještorac/Radio Sarajevo

Srpski član Predjsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će Republika Srpska uložiti 128 miliona KM u izgradnju nove bolnice u Trebinju i da će to biti jedan od najvažnijih objekata u zdravstvenom sektoru i objekat na ponos svih.

Kada je riječ o gradnji nove bolnice u Trebinju, kaže Dodik, sve što je potrebno bilo da se uradi je urađeno, od obaveza koje je imao grad, ministarstvo.

On je dodao da je izvršeno tenderisanje tog postupka, da su riješeni imovinsko-pravni odnosi, da je zemljište na kome će se graditi bolnica u vlasništvu Republike Srpske i lokacija će se pripremati za gradnju.

– Do kraja ovog mjeseca će biti završena parcelacija biće izvršena prenamjena zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko kako bi se moglo pristupiti izdavanju građevinske dozvole i nastaviti dalje s ovim postupkom – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, kojem su prisustvovali predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i akademik i konsultant za gradnju bolnice Predrag Peško.

Foto: @Vlada_Srpske/Twitter

On je istakao da to sve ukupno košta 128 miliona KM sa PDV-om.

– Izdvajamo iz Republike Srpske isključivo, i to je jedan od najvažnijih objekata u zdravstvenom sektoru te vrste – rekao je Dodik.

On je dodao da je opredjeljenje da se izgrade specijalizovane službe ili odjeljenja koja će ovdje biti na raspolaganju ljudima.

Dodik je uputio zahvalnost akademiku Predragu Pešku koji pomaže projekat kao i svima koji su uključeni u njega.

Kada je riječ o opstrukcijama trebinjske opozicije u vezi sa izgradnjom bolnice, Dodik je rekao da je na građanima Trebinja da presude o tome, istakavši da u postupku gradnje nove bolnice niko neće biti oštećen.