Dodik: Obezbijediti jedinstvo vlasti i normalno funkcionisanje radi razvoja Srpske

15
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da se mora obezbijediti jedinstvo rukovodstva i normalno funkcionisanje vlasti u Republici Srpskoj s ciljem njenog razvoja i prosperiteta, ali i uvažavanja u svijetu.

– Naša politika dugoročno korespondira sa stavovima Srpske pravoslavne crkve i to je prva poluga našeg rukovođenja, druga je saradnja sa Srbijom i treća sa svima koji žele da sarađuju sa Republikom Srpskom, kao što su Mađarska i posebno Rusija – rekao je Dodik na predizbornom skupu u Srebrenici.

Dodik je istakao da je dosadašnji rad kadrova SNSD-a svugdje vidljiv jer se radilo, ulagalo i gradilo, a tako će se nastaviti i poslije oktobarskih izbora.

On je naglasio da je u prethodnom periodu bio je izložen strašnim pritiscima kao srpski član Predsjedništva BiH, ali da nije dozvolio da se uvedu sankcije Rusiji kao ni razvlašćivanje Republike Srpske.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Dodik je ponovio da Republika Srpska ne priznaje nikakv duh Dejtona, što žele da nametnu, već samo slovo, odnosno dejtonski Ustav, ne želi rat, već mir.

– BiH na ovakav način ne može opstati jer je već podijeljena i u budućem vremenu Republika Srpska će i formalno na miran način postati država i nećemo dozvoliti ponižavanje našeg naroda – istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da su kandidati ove stranke spremni da obezbijede mir, razvoj, izgradnju i da u periodu svjetske krize za energentima neće dozvoliti da poskupi struja, a obećao je investiranje u Banju Guber i druge projekte u Srebrenici.

On je podsjetio da Kristijan Šmit nije imenovan u Savjetu bezbjednosti UN i da on za Republiku Srpsku nije prihvatljiv i ništa ne predstavlja.

– Sa njim se sastaje moja protivkandidatkinja Jelena Trivić, a ja idem na sastanak sa (predsjednikom Rusije Vladimirom) Putinom, pa neka birači ocijene ko se bori za Srpsku i njenu slobodu, a ko za podaništvo. Mi znamo napraviti državu, a stranci hoće da nas zaustave, ali moj san će biti jednog dana ostvaren – rekao je Dodik.

On je pozvao građane da glasaju za kandidate SNSD i istakao da su oni garancija slobodne i perspektivne Republike Srpske, uvjeren da će Željka Cvijanović i ostali predstavnici ove stranke čvrsto zastupati srpske interese u Sarajevu.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Cvijanović: SNSD ima dokazane kandidate

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da su kandidati ove stranke dokazani i pozvala birača da im daju podršku.

Ona je istakla da će nastaviti da zastupa srpske interese i Republiku Srpsku u Sarajevu na isti način kako je to činio Dodik koji je najveća garancija uspješnog odupiranja Republike Srpske svim pritiscima sa strane i izazovima koji se pred nju postavljaju.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Višković: Nastavićemo da gradimo našu Republiku Srpsku

Na skupu su predstavljeni kandidati ove stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri na čijem je čelu Radovan Višković, koji je napomenuo da je danas Dan srpskog jedinstva, nacionalne zastave i slobode i da se toga nikada nećemo odreći.

– Sloboda je srpski narod koštala velikih žrtava kroz istoriju i to je suština našeg bitisanja kojeg se nikada nećemo odreći. Slobodu i srpske interese dostojno ćemo zastupati u Sarajevu, a nastavićemo da gradimo našu Republiku Srpsku – poručio je Višković.

On je posjetio na ključne projekte koji su realizovani pod vođstvom SNSD-a i od izuzetnog su značaja za Srebrenicu, te najavio nova ulaganja.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Na tribini su predstavljeni kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam među kojima i Kosa Zekić i Radomir Pavlović iz Srebrenice. Pavlović je najavio 12 uzastopnu pobjedu SNSD-a u Srebrenici na predstojećim izborima 2. oktobra.