Dodik: Od Kočića učimo o vrijednosti slobode i otadžbine

26
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u Stričićima na Manjači da je manifestacija „Kočićev zbor“ posvećena srpskom narodu koji se bori za opstanak i slobodu.

– Velikani srpskog naroda su ostavili značajna djela. (Književnik Petar) Kočić je bio jedan od njih, jer je govorio o slobodi svog, srpskog naroda – rekao je Dodik na svečanoj akademiji.

On je naglasio da otadžbina znači borbu za slobodu.

– Srbi su davno naučili da bez otadžbine nema slobode. Zato danas imamo slobodu i otadžbinu – Republiku Srpsku, a koliko je to vrijedno možemo naučiti od Kočića – naveo je Dodik.

Dodik je istakao da je Republika Srpska nezaobilazan faktor, ponos naroda i veliki uspjeh.

– Ne smijemo zaboraviti generacije koje su stvarale Republiku Srpsku, ali ni one koje je sada brane. Međunarodne sile pokušavaju da nam nametnu različita rješenja kojima bi se odrekli naših vrijednosti, a to znači i Kočića – rekao je Dodik.

Foto: SRNA

On kaže da je potrebno razumjeti sadašnje turbulentno vrijeme i Republiku Srpsku postaviti za budućnost.

– Još jednom ću ponoviti – Republika Srpska ide ka nezavisnosti, što treba da bude cilj svih nas – rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da su Srbi u prošlom vijeku mnogo stradali, a posebno od onih koje su oslobodili, što, naglasio je, ne smije biti zaboravljeno.

– Zato, ovo vrijeme mora biti vrijeme slobode, u kojem ćemo čuvati sve naše vrijednosti. Trebamo očuvati bratsku saradnju sa Srbijom i Rusijom – rekao je Dodik.

On je naveo da je potrebno sarađivati i sa ostalima u svijetu, ali dostojanstveno.

– Naš stav je da je Republika Srpska država srpskog naroda i svih onih koji žele da žive sa nama. Sa svima na Istoku i Zapadu treba razgovarati, ali ne želim da Zapad uvodi sankcije i ponizi Rusiju, što znači da ćemo pratiti samo svoju politiku – zaključio je Dodik.