Dodik: Odbijamo bilo kakav monopol u oblasti tehnologija

25
Foto: Dž. Kriještorac/Radio Sarajevo

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ljudi u Republici Srpskoj žele da imaju pristup svim poznatim tehnologijama i da odlučuju shodno svojim interesima, te da on odbija bilo čiji monopol u toj oblasti.

Osvrćući se na uvođenje novih tehnologija Huavej i G5 mreže u BiH, Dodik kaže da je BiH još uvijek na „trećem paketu“ tih mreža, da je peti paket daleko.

– Ono što je ovdje poznato jeste da postoje neke inicijative sa Zapada koje traže određene diskvalifikacije. Mi smo na Predsjedništvu o tome razgovarali i odbio sam bilo kakvu mogućnost da se monopolistički i na bilo koji selektivan način pristupi nabavci – rekao je Dodik u Istočnom Sarajevu.

Dodik je istakao da ljudima u BiH treba dati mogućnost da izaberu ono za šta smatraju da je najbolje i najefikasnije i najeftinije za sve.

On je dodao da je u tom pogledu upoznao ambasadora Kine u BiH Đi Pinga o takvom razvoju situacije nešto ranije, ali da stav Republike Srpske ostaje isti.

– Mi želimo da imamo pristup svim poznatim tehnologijama i da odlučujemo shodno našim interesima o tome – rekao je Dodik.