Dodik predao medicinske maske za Oružane snage BiH

37
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu, prema odluci Štaba za vanredne situacije Republike Srpske o raspodjeli donacije Malezije, predao 100.000 medicinskih maski Oružanim snagama BiH.

Primopredaji su prisustvovali zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić i vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović.

Primopredaja je izvršena u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Foto: SRNA

Okolić zahvalio Srpskoj za donaciju

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić zahvalio je danas srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku za donaciju zaštitnih maski pripadnicima Oružanih snaga BiH, istakavši da je to jedna od većih donacija koju su Oružane snage BiH dobile u borbi protiv virusa korona.

– Mi smo izloženi stalnim zadacima i poslovima i naravno da više trošimo zaštitnih sredstava i zbog toga smo i dobili ovu donaciju, koja je jedna od većih donacija koju smo dobili kao Ministarstvo za Oružane snage BiH – pojasnio je Okolić.

On je rekao da Ministarstvo od početka epidemije radi sve na suzbijanju širenja virusa korona, te je ocijenio da je donacija dokaz da je njihov rad prepoznat.

– Ona će biti već danas operativna. Tu su pripadnici Oružanih snaga koji to odmah voze u skladište, a operativnim nalogom će biti već ujutru raspoređene, kako bi pripadnici Oružanih snaga imali dovoljno maski da se zaštite prilikom obavljanja svojih djelatnosti – rekao je Okolić.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović je pojasnio da je Štab za vanredne situacije na sjednici donio odluku da se iz donacije koja je namijenjena Republici Srpskoj, 100.000 zaštitnih maski dodijeli pripadnicima Oružanih snaga BiH.

– To je u znak svega onoga što su pripadnici Oružanih snaga, zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite, Ministarstva unutrašnjih poslova i Inspektorata učinili za Republiku Srpsku i zaštitu zdravlja građana, uspostavljanjem graničnih karantina, a i u onom dijelu koji se odnosi na pomoć lokalnim zajednicama u postavljanju lokalnih karantina – kaže Novitović.

On je poručio da je ova donacija primjer da je zajedničkim snagama i u jedinstvu svih predstavnika Republike Srpske pozitivan rezultat u borbi protiv virusa korona zagarantovan.