Dodik: Prnjavoru želim još brži razvoj

22
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je želju za što brži razvoj Prnjavora kako bi bio primjer grada sa perspektivom u kome ima posla, mladosti i škola.

Dodik je, nakon što mu je uručena Povelja počasnog građanina Prnjavora za posebne zasluge u razvoju ove lokalne zaželio uspjeh svim građanima ovog najmlađeg grada u Republici Srpskoj, budući da je Narodna skupština danas usvojila Zakon o gradu Prnjavoru.

– Ponosan sam na saradnju sa ljudima u Prnjavoru, načelikom Darkom Tomašem i njegovim timom na svim pitanjima na kojima smo radili zajedno, kao što je komunalna infrastruktura, pa i onim strateškim. Veoma smo dobro razumjeli i znali da izgradnja auto-puta mijenja karakter života ovdje i to se već vidljivo dešava i daje ozbiljne razvoje i druge šanse – izjavio je Dodik.

On je napomenuo da danas putna komunikacija Prnjavora sa Banjalukom nije duža od 20 minuta što govori da auto-put zbližava i daje veće šanse za razvoj.

– Ovdje smo ulagali i u obrazovanje i druge segmente, privredni i sportski život, razvoj komununalne infrastrukture. Nikada nećemo sve uspjeti završiti, ali na ono što je otvoreno kao najveći problem uvijek smo reagovali i nismo oklijevali da pomognemo – istakao je Dodik.

Tomaš: Nagrada način da se Prnjavor zahvali instituciji predsjednika Republike, ali i Dodiku

Načelnik opštine Darko Tomaš rekao je da je današnja nagrada način da se Prnjavor zahvali instituciji predsjednika Republike, ali i Dodiku, budući da nema pojedinca koji je toliko učinio za ovu lokalnu zajednicu.

– U istoriji opštine ova plaketa dodijeljena je samo još jednom što dovoljno govori o značaju samog priznanja u Prnjavoru, ali i svega što je predsjednik Dodik ovdje uradio. Ovo je bio način da mu se zahvalimo – rekao je Tomaš.

On je naglasio da su proteklih godina realizovani brojni zajednički infrastrukturni projekti u Prnjavoru, a da su republičke institucije ne računajući auto-put uložile više od 50 miliona KM.

Tomaš smatra da će svi ekonomski pokazatelji koji Prnjavor svrstavaju u red razvijenih lokalnih zajednica tek doći do izražaja, a da će se gradnja auto-puta i Poslovne zone Vijaka pokazati kao najveći investicioni poduhvat u Prnjavoru i Republici Srpskoj.

Foto: SRNA

Povodom Dana opštine Prnjavor sutra će biti održana svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će Povelja zaslužnog građanina sa zlatnim grbom biti uručena Radojki Zorić, majci dvojice poginulih boraca Vojske Republike Srpske, za izuzetne zasluge za Republiku Srpsku. Povelju opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor za razvoj pozorišne umjetnosti u Prnjavor u proteklih 20 godina dobiće Brankica Radonjić, dok će Povelja opštine Prnjavor sa srebrnim grbom opštine Prnjavor biti uručena Bošku Bijeloniću za nesebičan, human i primjeren rad u socijalnoj i dječijoj zaštiti.

Svečanoj sjednici prethodiće parastosi i polaganje vijenaca u Spomen hramu na Vučijaku i kod spomen-obilježja u Šibovskoj.

Skupština opštine Prnjavor proglasila je 2001. godine 24. mart za Dan opštine kao sjećanje na taj dan 1992. godine kada su jedinice Opštinskog štaba Teritorijalne odbrane zauzele položaje na Motajici i spriječile prodor neprijateljskih formacija iz pravca Dervente prema Prnjavoru i banjalučkoj regiji.