Dodik: Rekonstrukcijom puta u Srpskim Toplicama do veće bezbjednosti

43
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Davor Kostrešević prisustvovali su danas početku radova na rehabilitaciji magistralnog puta Banjaluka-Toplice u banjalučkom naselju Srpske Toplice, u dužini od 2,6 kilometara, čija je vrijednost radova oko 1.100.000 KM.

Dodik je rekao da je krenula rekonstrukcija jer je potrebno poboljšati taj dio ulaza u Banjaluku iz Mrkonjić Grada.

– Ovo je baš ono što se u putnoj terminologiji najčešće koristi kao termin crna tačka – izjavio je Dodik novinarima.

Foto: SRNA

On je rekao da će se uskoro nedaleko od ove dionice početi graditi novi banjski kompleks koji treba da pruži novu dimenziju i sadržaj ovom dijelu grada.

– Bilo bi dobro kad bi Gradska uprava mogla da uđe u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa ovih nekoliko kuća kako bi se put mogao proširiti i ukloniti svi zastoji koji smetaju uspješnom funkcionisanju saobraćaja. To će biti jedna od tačaka kad budemo u Gradskoj upravi. Oni ako budu spremni da iskupe ove objekte, mi smo spremni da tu proširimo ovaj put, da proširimo dionicu i most, i da to bude reprezentativni ulazak u Banjaluku, kako ona to zaslužuje – rekao je Dodik.

Foto: SRNA

On je rekao da vlasti rade i da se svaki dan nešto učini da ljudima bude bolje, ne samo u Banjaluci, nego u čitavoj Republici Srpskoj.

Dodik je rekao da je Republika Srpska stabilna i ostvaruje svoje funkcije, a jedna od njih je i ovaj put i tako će biti nastavljeno da radi.