Dodik: Republici Srpskoj je Srbija nacionalni interes i obrnuto

9
Foto: blink.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srpskoj nacionalni interes Srbija i obrnuto, ističući da nije tačno da je Republika Srpska izolovana i da tu priču promoviše opozicija po stranim ambasadama.

Dodik je istakao da svako ima pravo da kaže svoje mišljenje o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda usvojenoj na Svesrpskom saboru, ali da nema pravo i da laže.

On je tokom rasprave o Deklaraciji u parlamentu Srpske rekao da u Srpskoj žive suviše ozbiljni ljudi koji ne žele o ovako važnom pitanju da polemišu sa onima koji izmišljaju i imaju direktne instrukcije stranaca.

Povodom diskusije poslanika Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića o Deklaraciji, predsjednik Srpske je poručio Srpska nije bankrotirala i da ispunjava svoje obaveze redovno.

On je dodao da Vukanović misli da galamom može nešto postići, te da se tako ne štite nacionalni interesi.

– Vukanović želi ovaj dan svojom pričom da dovede u pitanje i da se priča samo o njemu. Ja sam ponosan što sam učestvovao u svemu ovome i što je Deklaracija usvojena – poručio je Dodik.

Dodik je upitao kakav to haos vlada u Srpskoj, te ocijenio da Vukanović patološki izmišlja.

– Gdje je taj haos – upitao je Dodik.

On je dodao da Vukanović nije reagovao kada je Kristijan Šmit nametnuo zakone i upitao ga da li je to onda pravda na koju se poziva.

Prema njegovim riječima, Vukanović tokom rasprave o Delaraciji nije rekao niti jednu smislenu riječ.

Niko nije ukinuo 9. januar

Dodik je ponovio da niko nije ukinuo 9. januar, te pojasnio da je za ovo potrebno donijeti zakon.

– Koliko ovo društvo može istrpjeti takvih laži koje se iznesu na taj način – upitao je predsjednik Srpske, te ocijenio da je Vukanović antisrpski element koji šteti Srpskoj.

Dodik je naglasio da je Srpskoj nacionalni interes Srbija i obrnuto, te upitao zašto je ovo upitno uopšte.

– Treba očekivati da ćete na sve što lažno iznesete dobiti odgovor – zaključio je Dodik.