Dodik: Republika Srpska i Srbija uvijek zajedno, snažna podrška Vučiću

11
Foto: buducnostsrbijeavucic/Instagram

Republika Srpska i Srbija su uvijek zajedno i snažno smo pružili podršku predsjedniku Aleksandru Vučiću, istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik u objavi na društvenim mrežama nakon molitve u Hramu Svetog Save pred Vučićev polazak u Njujork, gdje će se pred Generalnom skupštinom UN naći antisrpska rezolucija o Srebrenici.

– Prije puta u Njujork, gdje će u četvrtak biti održana sjednica Generalne skupštine UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici, sa Vučićem i drugim predstavnicima Srba iz regije prisustvovao sam molitvi u Hramu Svetog Save, koju je predvodio patrijarh Porfirije. Srpska i Srbija su uvijek zajedno i snažno smo pružili podršku predsjedniku Vučiću. Živjela Srbija i živjela Srpska – naveo je Dodik.

Dodik je, zajedno sa Vučićem i zvaničnicima Srpske i Srbije, prisustvovao molitvi koju je predvodio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Patrijarh je blagoslovio Vučića i Dodika i poželio Vučiću sreću i da ima dovoljno snage za teške dane koji predstoje.

Vučić je poručio da će se srpska trobojka ponosno vijoriti u sjedištu UN, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svijet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana.