Dodik sa Jankovićem u Ljubljani: Razmjenom iskustava do većih uspjeha

301
Foto: Dodik i Janković

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik doputovao je u Ljubljanu, gdje se sastao sa gradonačelnikom tog grada Zoranom Jankovićem.

– Veoma je važan ovaj sastanak. Lijepo se sresti sa prijateljima. Gradonačelnik Ljubljane je stari prijatelj Banjaluke i uvijek se obradujem kada sam ovdje – rekao je Dodik po dolasku u Ljubljanu.

Rekao je mu je drago što može da čuje iskustva prvog čovjeka Ljubljane.

– Janković veoma uspješno upravlja ovim gradom u sada nezahvalnim i kompleksnim političkim okolnostima. Ipak, pokazuje rezultate koji su za divljenje. Zato mi je uvijek drago kada imamo priliku da popričamo upravo o tim uspjesima – kazao je Dodik.

Janković kaže da je sa Banjalukom u proteklom periodu jako dobro sarađivao, dok je na čelu grada bio Igor Radojičić.

– Banjaluka se razvijala naprijed. Nisam imao priliku da upoznam novog gradonačelnika. Mi ovdje na sastanku dijelimo iskustva. Ono što je dobro, uzmemo, prenesemo u svoj grad, a i obrnuto – kaže Janković.

Video: RTRS

Podsjećanja radi, Milorad Dodik učestvovaće sutra na sastanku lidera Brdo-Brioni koji će biti održan na Brdu kod Kranja u Sloveniji.

U delegaciji BiH biće i članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić, a u radu skupa učestvovaće predsjednici Srbije Aleksandar Vučić, Sjeverne Makedonije Steva Panderovski, Crne Gore Milo Đukanović i Albanije Ilir Meta, te predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik samoproglašenog Kosova Vjosa Osmani.

Učesnike samita ispred Kongresnog centra Brdo dočekaće predsjednik Slovenije Borut Pahor i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, nakon čega je predviđeno zajedničko fotografisanje.

U Kongresnom centru Brdo počeće plenarna sjednica šefova delegacija povodom obilježavanja 10 godina Brdo-Brioni procesa.

Nakon sastanka slijedi šetnja šefova delegacija iz Kongresnog centra prema Brdo dvorcu.

Nakon toga, u Grandis sali Kongresnog centra Brdo biće održana konferencija za novinare koju priređuju predsjednik Slovenije Borut Pahor i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, najavljeno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Predviđeni su i bilateralni sastanci učesnika skupa.