Dodik sa vladikom Jefremom: Pripremni radovi za početak izgradnje rusko-srpskog centra

41
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su u toku neophodni pripremni radovi za početak izgradnje rusko-srpskog pravoslavnog centra u Banjaluci.

Dodik je pojasnio da se pokušava sve obezbijediti da bi izgradnja bila efikasna, te da je na današnjem sastanku sa Njegovim preosveštenstvom episkopom banjalučkim Jefremom o načinu na koji se sve to radi.

– Vlasti Republike Srpske odobrile su značajan novac u tom pogledu i dobićemo još – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci poslije sastanka sa vladikom Jefremom.

Foto: SRNA

On je dodao da je pristup koji ima vladika Jefrem garancija kvaliteta da će to biti jedan od najljepših vjerskih objekata u Banjaluci.

– Zahvaljujući vladici Jefremu i njegovom pregalaštvu u Banjaluci je napravljeno mnogo vjerskih objekata – istakao je Dodik.

Tokom susreta sa banjalučkim vladikom pred najradosniji hrišćanski praznik Božić, Dodik je poželio srećan Božić i puno zdravlja vladici Jefremu, Eparhiji, sveštenstvu i vjernicima.

– Božić je dan kada se okupljaju porodice i kada se obilježavaju naše najvažnije vrijednosti. Republika Srpska i to je razlog što sam danas ovdje – rekao je Dodik.