Dodik: SNSD spreman za pobjedu na lokalnim izborima

12
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je SNSD spreman za pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

– Raspravljali smo o izborima i očekujemo veliku podršku. SNSD je spreman za izbore i motivisan za pobjedu na lokalnim izborima – rekao je novinarima Dodik nakon sjednice Predsjedništva i Izvršnog komiteta SNSD-a.

On je istakao da SNSD ima pripremljena novčana sredstva za izbore.

– Sa značajnim optimizmom izlazimo na izbore. U 76 lokalnih zajednica izlazimo na izbore, i to 64 u Republici Srpskoj, 11 u Federaciji BiH (FBiH) i u Brčkom. U 63 opštine u Srpskoj imamo kandidate za izbore i četiri kandidata u FBiH – dodao je Dodik.

On kaže da da SNSD izlazi sa pupunjenim kandidatskim listama.

– Izlazimo sa 1.762 kandidata. U Republici Srpskoj predlažemo 1.594 kandidata, u FBiH 134, a u Brčko distriktu 34 kandidata. Sve to govori da ozbiljno radimo i da smo spremni za izobre – naveo je Dodik.

Lider SNSD-a rekao je da podrška naroda nije upitna, što govore i ankete.

– Posebno smo zainteresovani za Banjaluku. Želimo pobjedu našeg kandidata i naše liste. Ankete govore o dobrom stanju, a lista SNSD-a nije upitna – istakao je Dodik.

On je ukazao je da su dobri odnosi SNSD-a sa koalicionim partnerima u Republici Srpskoj.

– Tamo gdje izlaze naši kandidati, vodićemo fer kampanju. To očekujemo od svih učesnika u kampanji – rekao je Dodik.

Sjednici su prisustvovali potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Radovan Višković, Miroslav Bojić i Luka Petrović, generalni sekretar stranke Srđan Amidžić, kao i organizacioni sekretar Igor Dodik.