Dodik: Srbima ne treba nikakav konflikt

8
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da Srbima ne treba nikakav konflikt, već žele mir, ali da imaju pravo da iskažu svoje interese i da Republiku Srpsku proslavljaju kad hoće i kako hoće.

– Nismo se okupili da širimo ratne zastave, već zastave mira – rekao je Dodik u obraćanju na Dugoj Njivi na obilježavanju 32 godina od proboja koridora.

On je istakao da voli ovu republiku i ovaj narod i da je spreman da se za to žrtvuje.

Dodik je naglasio da je važno da srpski narod živi slobodu, i da nije sve tako da ne valja kako neki pričaju, te napomenuo da se danas mnogo bolje živi.

– Lažu da nema posla u Republici Srpskoj, ali se mora raditi i boriti – rekao je Dodik.

On je istakao da će u septembru biti završen auto-put od Rače do Bijeljine, kao i da će biti izgrađen auto-put do Modriče.

Naglasio je i da Republika Srpska nikada nije imala više prijatelja, što se pokazalo i pri usvajanju rezolucije o Srebrenici navodeći da 109 zemalja nije bilo za to uz velike napore koje je uložila Njemačka.

– Republika Srpska ima razlog da bude optimistična, lažu da je u bankrotu – rekao je Dodik i dodao da pomažu Srbija i prijatelji.

Prema njegovim riječima, jedini problem koji ima sa Zapadom je što smatraju da Srpske treba da bude neuspješna, a u stvari je uspješna.

Naglasio je da je značajno da ljudi koji su poginuli u proboju koridora nisu život dali uzalud.