Dodik: Srpski narod želi mir

6
Foto: Tanjug/Marko Đoković

Srpski narod želi mir i danas to govori i na Svesrpskom saboru, izjavio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije u okviru Svesrpskog sabora.

Dodik je istakao da ovo okupljanje treba biti pozdravljeno i od komšija, naglasivši da Srbi poštuju svakoga, svačiji identitet.

Dodik je istakao da je Srpska pravoslavna crkva za srpski narod institucija koja je očuvala identitet gotovo u nemogućim okolnostima.

Dodik je istakao da Srpska želi jaku Srbija, koja je posljednje decenije neprepoznatljiva.

– Srbija se vraća na pozicije da brani Dejtonski sporazum, zahvljajući predsjedniku Aleksandru Vučiću vratila se i obilježavanju zajedničkih datuma iz istorije – podsjetio je Dodik.

On je naveo da je ponosan na Vučića što je u deklaraciji koja će danas biti usvojena odbio sve napade, te zahvalio svima koji su radili na tom važnom dokumentu.

– Ostanimo privrženi tome da se sastajemo svake dvije godine. Razumite da nam je veoma teško ostati u BiH sa onima koji nam nameću etiketu genocidnosti – zaključio je Dodik.

Za antisrpsku rezoluciju o Srebrenici, Dodik je rekao da treba znati su oni koji su je podržali natjerali Srbe da u kolektivno pamćenje stave te zle namjere.