Dodik nakon sastanka sa Asadovim: Azerbejdžan podržava Republiku Srpsku

5
Foto: Klix.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je u Bakuu sa predsjednikom Vlade Azerbejdžana Alijem Asadovim razgovarao o ekonomskim pitanjima, koja se prvenstveno odnose na energetiku.

– Razgovarali smo i o razvoju infrastrukture. Azerbejdžan ima značajne odnose sa Republikom Srpskom i BiH, te prepoznaju našu ulogu u svemu što mi činimo i radimo u želji da izgradimo ekonomski i infrastrukturni sistem – kazao je Dodik za RTRS.

Ističe navodi da je Azerbejdžan zemlja koja je u snažnom ekonomskom razvoju i bilo je važno da razgovaramo o ekonomskim pitanjima, koja se odnose na energetiku i razvoj infrastrukture.

– Jedna od tema je i gasovod koji su oni gradili od Azerbejdžana, preko Grčke ka Italiji i kraku koji treba da se gradi ka Crnoj Gori do Republike Srpske i BiH – naveo je Dodik.

Kaže da će Srpska nastojati da obezbijedi procedure koje neće biti spore.

Dodik i Asadov su razgovarali i o političkim pitanjima.

– Azerbejdžan podržava Republiku Srpsku – kaže Dodik.

Sastanak je održan u Vladi Azerbejdžana.

Dodik je informisao Asadova o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji i spoljno-političkim i ekonomskim prioritetima Republike Srpske, a tema razgovora bila je i privredna saradnja.

Konstavovano je da između Republike Srpske i Azerbejdžana nema otvorenih pitanja.

Razgovarano je i o ekonomskoj situaciji i konstatovano da bi ova saradnja, s obzirom na prijateljske odnose, mogla biti na višem nivou.

Na sastanku je rečeno da treba otvoriti mogućnost za uspostavljanje novih privrednih veza, a ostvarene veze učvrstiti i dalje razvijati.

Sastanku su prisustvovali i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir i šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović.