Dodik u Kalinoviku: Biće izgrađena fiskulturna sala

82
Foto: SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je u Kalinoviku izrazio uvjerenje da će kandidati ove partije ispuniti predizborno obećanje i u ovoj lokalnoj zajednici izgraditi fiskulturnu salu.

Dodik je podsjetio na realizovane projekte u Kalinoviku u proteklih 12 godina, te naglasio da je danas došao da vidi šta je još potrebno da se učini u ovoj lokalnoj zajednici.

– Neophodno je što je moguće prije krenuti sa sanacijom puta Dobro Polje-Kalinovik. Drago mi je se počela graditi i hidrocentrala, koja će promijeniti način života u ovoj opštini – rekao je Dodik na predstavljanju kandidata SNSD-a za načelnika ove opštine Radomira Sladoja i odborničke liste stranke za Skupštinu opštine.

On je naglasio da će za SNSD u Kalinoviku priroritet biti otvaranje novih radnih mjesta, iako je tokom epidemije virusa korona, teško vrijeme za ekonomiju.

Dodik je na stranačkom skupu u Kalinoviku poručio da je Republika Srpska stabilna, da nema izazova koji je u ovom trenutku može ugroziti te da je najvažniji faktor odlučivanja u BiH.

– Bez Republike Srpske se ne može donijeti nijedna odluka na nivou BiH. Nema tog pritiska koji bi nas doveo u poziciju da izgubimo nešto od naših prava i nadležnosti – istakao je predsjednik SNSD-a, te dodao da se zalaže za razvijanje dobrih odnosa sa Srbijom.

Podsjećajući da je za odbranu Republike Srpske tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata život dalo 30.000 ljudi i da je rat uzrokovao ogromnu devastaciju resursa, Dodik je istakao da su nakon rata uslijedili mnogi pritisci na Srpsku.

– Republiku Srpsku smo počeli da gradimo i ona je naš fokus. Kada se okupljamo ovdje za Kalinovik, okupljamo se i za Republiku Srpsku. Kalinovik je branjen i odbranjen da bude dio Republike Srpske. Okupljanje ovdje je i davanje snage Srpskoj – poručio je Dodik.

Foto: SNSD/Twitter

Kandidat SNSD-a Radomir Sladoje je na tribini SNSD-a u Kalinoviku istakao da će nakon što bude izabran nastaviti da radi na daljem razvoju i kreiranju novih radnih mjesta u ovoj opštini.

– Za omladinu ćemo napraviti zidanu fiskulturnu salu. To je moje obaćanje – rekao je Sladoje, napominjući daje to zahtjev omladine.

On je naveo da se zalaže za nastavak realizacije projekta otkupa milijeka od poljoprvrednih proizvođača, kao i da će svako poljoprivredno gazdinstvo koje je za to zainteresovano biti uključeno u njegovu realizaciju.

Foto: SRNA

Sladoje je rekao da će stvaranje novih radnih mjesta biti njegov prioritet i u narednom periodu kroz mogućnost stvaranja kapaciteta za planinski turizam na Zelengori.

– Osim razvoja planinskog turizma na Zelengori, pomagaćemo kroz grantove razvoj seoskih domaćinstava koja žele da se bave turizmom. Razvojem turizma stvoriće se dodatni izvori zarade za ljude na selu kako kroz pružanja smještaja turistima, tako i prodaju njihovih domaćih proizvoda – dodao je Sladoje, koji je izrazio uvjerenje u apsolutnu pobjedu ove stranke na predstojećim lokalnim izborima.