Dodik u Prijedoru prisustvovao „Večeri domaće kuhinje“

64
Foto: SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik prisustvovao je večeras u Prijedoru manifestaciji pod nazivom „Veče domaće kuhinje“, u organizaciji prijedorskog Aktiva žena SNSD-a, i istakao da je ovo okupljanje dokaz pregalaštva, sabornosti i njegovanja tradicije.

– To je dio našeg identiteta i onoga što čini našu tradiciju i zato je važno biti na ovakvim manifestacijama i podržati, prije svega, naše vrijedne aktivistkinje, sve žene koje ovdje rade na tome da se afirmiše čuvanje od zaborava i od naleta modernizacije – naglasio je Dodik.

Dodik je obišao izložene specijalitete domaće kuhinje potkozarskog kraja koje su pripremile vrijedne domaćice, inače članice 32 mjesna odbora SNSD-a Prijedor.

Predsjednik Aktiva žena SNSD-a Prijedor Dubravka Rađenović istakla je da je ponosna na ono što žene rade u okviru ove organizacije.

– One su uvijek spremne da odgovore na zadatke kada treba da nas okupe, da pokažu našu snagu i stabilnost i uvijek su ovdje kada treba da se radi na očuvanju naše tradicije gastro kulture i svega onoga što mi jesmo, naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – rekla je Rađenovićeva novinarima.

Ovo je tradicionalni događaj koji članice Aktiva SNSD-a organizuju svake godine u Ljetnoj bašti, a ni ovaj put nije nedostajalo kreativnosti za pripremu raznovrsnih delicija, kao i maštovitosti u uređivanju štandova.

Osim ukusne hrane, brojni okupljeni Prijedorčani su mogli da uživaju i u kulturnom programu i nastupu folklorne i ojkačke grupe Udruženja za očuvanje tradicije, te vokalne solistkinje Milice Stijepić uz klavirsku pratnju Gorana Vulete.