Dodik: U svijetu morate uvijek imati nekoga ko vas brani

7
Foto: Screenshot

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u svijetu morate uvijek da imate nekog ko vas brani, a da Srpska i Srbija zavise najviše od snage i stava Ruske Federacije.

Dodik je rekao da će, zahvaljujući razumijevanju ruskog predsjednika Vladimira Putina i drugih ljudi u Rusiji, Republika Srpska prisustvovati predstojećem zasjedanju članica BRIKS-a, koji je najjači globalni forum, jer je neuporediva snaga ekonomije BRIKS-a u odnosu na članice zemalja G7.

– Prvi put od kada postoji Republika Srpska naša reprezentacija odlazi u Kazanj na sportske igre zemalja BRIKS-a. To je svijet koji nastaje i koji će biti najmoćniji – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je malo ko u javnosti primijetio da je na njegovom sastanku sa Putinom u Sankt Peterburgu prošle sedmice bio prisutan i ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, što su male prilike kada predsjednik Rusije sa ministrom inostranih poslova primi nekoga.

– U Rusiju ne idem kao Milorad Dodik, već kao predsjednik Republike Srpske koji je opšteprimijećen. U samo jednom danu u Rusiji imao sam 11 intervjua. To valjda govori o interesu javnosti – rekao je Dodik.

On je rekao da je Putin na sastanku bio veoma raspoložen.

– Svijet ima sreću što ima Putina. On voli svoj narod, a ako volite svoj narod onda volite sve narode svijeta – rekao je Dodik za RTRS.

On je istakao da se Putin interesovao za izgradnju srpsko-ruskog hrama u Banjaluci i da je pozdravio Njegovo preosveštenstvo vladiku banjalučkog Jefrema.

Dodik je rekao da je ponosan na to što ga je Putin ranije odlikovao u Kazanju Ordenom Aleksandra Nevskog.