Dodik: Za dvije do tri godine novi kongresni centar za održavanje Samita energetike

10
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da bi u Trebinju u naredne dvije do tri godine trebalo da bude izgrađen novi kongresni centar u kome bi se održavao Samit energetke, koji je postao regionalno poznat.

Dodik je istakao da je pitanje energetike postalo dominatno i na ovim prostorima i u svijetu, naročito nakon što je počeo sukob u Ukrajini.

Nakon otvaranja Samita energetike u Trebinju, Dodik je rekao na konferenciji za novinare da je rukovodstvo posvećeno tome da obezbijedi dovoljno energije i energetskih kapaciteta za snabdijevanja svih grana privrede.

On je naveo da je u Srpskoj povoljna cijena struje za stanovništvo i privredu, što će, kako kaže, u narednom periodu tek doći do izražaja.

Dodik je ukazao da će svijet u narednih desetak godina čekati odgovore na pitanja koja se tiču energetike, koja će uvijek biti u fokusu i na dnevnom redu državnika i rukovodilaca energetskih sistema i stručnjaka.

On je pohvalio organizatore i domaćine Samita energetike u Trebinju, istakavši da su ljudi koji godinama dolaze na ovaj skup izuzetno zadovoljni uslovima.