Dodik: Zaduženje Republike Srpske – najmanje

55
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija (arhiva)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da javni dug Srpske iznosi 38 odsto BDP-a, što je najmanje zaduženje iako neki sa strane govore da je Republika prezadužena.

– Srbija je na tom planu zadužena više od 60 odsto, Crna Gora 100 odsto, SAD 140 odsto… Mi 38 odsto, a stalno govore i kleveću kako smo zaduženi i da na drugim mjestima teku med i mlijeko – rekao je Dodik na posebnoj sjednici parlamenta Srpske.

On je naveo da je Federacija BiH, po pitanju duga, iznosi podatke samo za federalni nivo, ne računajući kantone.

– I onda kažu – mi smo zaduženi nešto manje. Uzmite kantone, tamo su život i vlast pa saberite i vidite koliko ste zaduženi – rekao je Dodik.

Poslanik SDS-a Tomica Stojanović rekao je da vlast nije podržala raniji prijedlog deklaracije poslanika Nebojše Vukanovića o dešavanjima u Crnoj Gori, a time ni Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u toj zemlji.

– Ova sjednica se održava samo da se operete od toga – ocijenio je Stojanović tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom.