Dodik: Zvanična politika da se sačuvaju radna mjesta

14
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je zvanična politika Republike Srpske da se sačuvaju radna mjesta svuda gdje je to moguće i da treba učiniti sve da privrednici uz podršku republičkih institucija i lokalnih vlasti prođu kroz teško vrijeme uzrokovano epidemijom virusa korona.

Dodik je istakao da je veoma ponosan na činjenicu da u Republici Srpskoj, iako korona traje od polovine marta, nije bilo značajnog gubitka radnih mjesta.

– Osjećamo da je sada ponovno aktiviranje korone možda ozbiljan udarac na radna mjesta – izjavio je Dodik danas u Prijedoru, gdje je razgovarao sa prijedorskim privrednicima.

Dodik je istakao da treba učiniti sve da privrednici dobiju potreban okvir i podršku republičkih institucija i lokalnih vlasti da se prođe kroz ovo teško vrijeme.

Kada se radna mjesta održavaju, Dodik je rekao da se onda može lako krenuti naprijed kad dođu bolja vremena.

On smatra da je važno da se razgovara sa ljudima iz privrede, jer mora da se promijeni način na koji se to percipira.

– Ti ljudi, koji su poslodavci, veoma su važni za naše društvo i treba cijeniti svakog ko obezbjeđuje i održava radna mjesta, zapošljava ljude, da to nije neka vrsta izvan ili iznad društveno prihvatljivih vrijednosti i zato smo odlučili da s njima razgovaramo – naglasio je Dodik.

On je dodao i da će učiniti sve ono što smatra realno mogućim da Prijedor i privrednici osjete komunikaciju sa republičkim institucijama i da je i sam protiv monopola bilo čega.

Dodik je naglasio da je u Prijedor došao da podrži sve dobre mogućnosti za ovaj grad i priča sa lokalnim privrednicima.

Prema njegovim riječima, ovo je veoma teško vrijeme zbog korone, ali se može učiniti održivim ako su ljudi okupljeni i ako funkcionišu lokalna i republička vlast zajedno sa privrednicima.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da je ovaj skup sa privrednicima trebalo da sagleda mogućnosti povratka prijedorske privrede na mjesto koje zaslužuje.

– Prijedor je bio grad koji godinama stagnira i ovo je prvi korak da bi se vratio na mjesto koje zaslužuje, jer Prijedor zna i može bolje – rekao je Pavlović.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a i nosilac odborničke liste Saša Bursać izjavio je da privrednici u Prijedoru imaju veoma mnogo problema i da je ovo bila prilika da se razgovaramo o perspektivama razvoja grada i mogućnostima da se privreda podvede pod zakone Republike Srpske.