Druga pobjeda Srbije na Evrobasketu

45
Foto: FIBA

Košarkaši Srbije pobijedili su Češku rezultatom 81:68 u drugom kolu Evropskog prvenstva.

Srbija je mogla da potpuno razbije Češku, ali je svojim opuštanjem razlika ipak spuštena na jednocifrenu u finišu meča i pobjeda je došla nešto manjom razlikom nego što je djelovalo.

Česi su igrali bez Tomaša Satoranskog, ali se nisu obrukali i pružili jak otpor selekciji Srbije koja ima dvije pobjede na prva dva kola Evrobasketa.

Najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 17 poena, Micić je dodao 12, Marinković 11, a 10 Nikola Kalinić.

U redovima Češke, Vojteh Hruban i Vit Krejči po 13 poena, a 11 je imao Martin Peterka.

Na startu ove utakmice gledali smo egal, tokom uvodnih pet minuta se niko nije izdvajao i rezultat je bio 7:7, a onda kreće serija Jokića na asistencije Micića i po prvi put se Srbija odlijepila.

Česi nisu željeli da se predaju i držali su korak, pa su Krejči i Bohačik trojkama vratili tim na 16:13, a na kraju prve četvrtine bilo je 20:15 za Srbiju.

Foto: FIBA

U drugoj četvrtini, Česi gotovo da nisu ni postojali. Srbija je dozvolila protivniku samo 10 poena za 10 minuta košarke, uz postignuta 23 pa je na poluvremenu bilo 43:25.

Kao što je rečeno, Satoranskog nema zbog povrede, a Veseli je bio potpuno neutralisan i u tom momentu niko nije imao više od 4 postignuta poena.

Treća četvrtina je protekla manje više mirno, a jedini put kada se nešto malo „jače“ dogodilo bilo je pred kraj kada je Lučić zaradio nesportsku grešku, a i to je možda bilo prestrogo dosuđeno.

Nije se Srbija mučila, nije bilo ni potrebe da se nešto „zateže“, ali je jedna serija Čeha pred kraj kvartala zabrinula Pešića i morao je da pozove tajm-aut. Tada su se spustili na 60:45.

Od tog momenta, Češka igra dosta bolje nego do tada. Uspjeli su u nekoliko momenata da se vrate na jednocifreni zaostatak, ali je to bilo daleko od opasnog po selekciju Srbije.

Ponovo je Pešić rotirao dosta, ponovo su svi igrači imali određeni doprinos i makar jedan postignut koš.

Sljedeći rival Srbije biće Finska, u ponedjeljak.

Foto: FIBA