Džoni Dep dobio proces protiv Amber Herd

50
Foto: ET

Presuda je izrečena. Džoni Dep je dobio tužbu za klevetu protiv Amber Herd pošto joj je naloženo da glumcu isplati 15.000.000 dolara odštete. Porota je takođe dodijelila Herdovoj dva miliona dolara za dio protivtužbe zato što je Depov advokat njene optužbe da ju je bivši muž zlostavljao nazvao prevarom.

Porota je saopštila da je donijela presudu po tužbi Džonija Depa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Herd, koja je svjedočila da ju je Dep fizički i seksualno napao u više navrata. Dep nije kriv, odluka je suda, a Herdova mora da plati 15 miliona dolara za odštetu i kaznu od pet miliona dolara.

Uprkos tome što je porota dodijelila Depu 15 miliona dolara, sudija je smanjio krivičnu odštetu na 350.000 dolara.

Dep nije bio prisutan u sudnici, ali je pratio čitanje presude iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Takođe, porota je donijela presudu u vezi sa protivtužbom od sto miliona dolara koju je Herdova podnijela protiv Depa. Ona je rekla da je bila oklevetana kada je Depov advokat njene optužbe o zlostavljanju nazvao prevarom.

Pristalice Džonija Depa okupile su se ispred sudnice i sve vrijeme skandirale njegovo ime.

Građanska porota od sedam članova morala je da donese jednoglasnu odluku presude. Tokom tri dana, porota je zasijedala po 12 sati na dan.

Džoni Dep je tužio svoju bivšu suprugu za pedeset miliona dolara, optužujući je da ga je klevetala u članku iz 2018. godine, u kome je opisala sebe kao „zlostavljanu javnu ličnost u porodici“.

Amber Herd je podnijela protivtužbu vrijednu sto miliona dolara protiv zvijezde „Pirata sa Kariba“, nakon što je njegov advokat njene navode nazvao prevarama. Jedno drugo optužuju da su im karijere uništene.

Svjedočenje tokom šestonedjeljnog suđenja iznijelo je jezive detalje njihovog kratkog i promjenljivog braka. Herdova je svjedočila da ju je Dep fizički ili seksualno napao više desetina puta. Dep je rekao da nikada nije udario Herd, da je ona izmislila optužbe za zlostavljanje i da ga je ona više puta fizički napala.

Tokom završnih riječi, obje strane su istakle da bi presuda u njihovu korist vratila njihov život u redovne tokove i karijeru koju su imali prije skandala.

Dep: Istina nikada ne strada

Dep je objavio saopštenje nakon pročitane presude po kojoj je dobio sudski proces protiv bivše supruge, rekavši da su se životi mnogih „promijenili prije šest godina“, ali da „istina nikada ne strada“.

– Prije šest godina, moj život, kao i životi moje djece, meni najbližih i svih ljudi koji su me mnogo, mnogo godina podržavali i vjerovali u mene – zauvijek su se promijenili. Sve u treptaju oka – poručio je Dep.

On je naveo da je nakon dugog razmišljanja donio odluku da nastavi sa slučajem, znajući dobro težinu pravnih prepreka sa kojima će da se suoči, kao i da je bio svjestan toga da u svoj život unese „neizbježni svjetski spektakl“, javlja Bi-Bi-Si.

– Od samog početka, cilj ovog slučaja bio je da se otkrije istina, nevezano za ishod. Najbolje tek dolazi i novo poglavlje je konačno počelo. Istina nikada ne strada – poručio je Dep.