Džonson zvoni na vrata udatoj ženi: „Obavimo ovo“

26
Foto: Danny Lawson/Press Association Images

Predizborna kampanja u Velikoj Britaniji ušla je u svojih posljednjih 48 sati, a premijer Boris Džonson pripremio je za kraj kampanje prilično neobičan spot.

U ovom spotu, koji je parodija na kultnu scenu iz britanske romantične komedije „Zapravo ljubav“, glavni glumac je Džonson.

I baš kao u toj sceni, Džonson u ovom spotu zvoni na vrata udatoj ženi koja mu otvara, a on joj onda, da muž ne čuje, uz božićnu muziku na radiju pokazuje niz poruka na listovima papira, prenosi Index.hr.

Ali za razliku od Endrua Linkolna (Mark), koji u tom filmu iz 2003. pokušava na ovaj način da izjavi ljubav Kiri Najtli (Džulijet), Džonson pokušava da uveri glasačicu da njegova stranka zaslužuje njen glas na izborima u četvrtak.

– Uz nešto sreće, iduće godine ćemo obaviti Bregzit (ako ga parlament opet ne blokira). I onda možemo krenuti dalje, ali zasad samo želim reći da tvoj glas nikad nije bio važniji. Drugi tip bi mogao pobijediti, tako da imate izbor između funkcionalne većine i još jednog zaglavljenog parlamenta bez većine koji se svađa o Bregzitu sve dok ja ne budem izgledao ovako – poručuje Džonson i onda pokaže sliku starog psića kuštrave bijele dlake.

– Napetije je nego što misliš. Treba nam samo još devet mjesta da bismo dobili ove izbore. A 12. decembra tvoj glas će biti bitan. Srećan Božić – završava Džonson svoje poruke.

Britanski premijer na kraju spota odlazi i, baš kao Linkoln u filmu, kaže „dosta“, ali doda: „Obavimo ovo“.

„Glasajte za konzervativce, zapravo“ – poruka je na kraju spota.

Tviteraši ismijavaju Džonsona: „Ja nemam pojma, zapravo“

Iako je spot emitovan na televiziji i objavljen na Džonsonovom nalogu na Tviteru tek juče, tviterašima nije trebalo dugo da počnu nemilosrdno da ismijavaju spot.

Jedan tviteraš je sarkastično primjetio kako je „savršeno“ da „muškarac poznat po nabacivanju ženama radi rimejk scene u kojoj se muškarac nabacuje ženi svog najboljeg prijatelja“.

„Izostavio je jedan dio“, komentar uz originalnu scenu u kojoj Linlkoln u filmu drži list s porukom „Za Božić govorimo istinu“.

„Nemam plan za Bregzit, samo ću nastaviti govoriti besmislice dok svi ne umremo“, montirao je sarkastično natpis još jedan britanski tviteraš.

Pokrao laburističku kandidatkinju?

Laburistička kandidatkinja Rozen Al Kan prozvala ga je da je oponašao njen predizborni spot, koji je parodija iste scene iz filma.

Hju Grant: Možda su tu završile sve one rublje

A na Borisovu glumu osvrnuo se i Hju Grant, koji u posljednje vrijeme javno kritikuje Džonsona i njegovu politiku oko Bregzita.

Grant se uključio i u predizbornu kampanju, obilazeći domove s laburističkim i liberalno-demokratskim kandidatima koji se protive Bregzitu.

Upitan za ovaj spot, Grant je primetio kako je iz njega izostavljena originalna poruka o tome da se „za Božić govori istina“.

– Pitam se jesu li spin doktori iz Konzervativne stranke pomislili da takav natpis ne bi izgledao dobro u rukama Borisa Džonsona – dodao je Grant, osvrćući se na kritike Džonsonove ležernosti prema istini i činjenicama.

Grant je aludirao i na optužbe laburista da su torijevce finansirali ruski tajkuni koji imaju britansko državljanstvo, kao i da je Džonson prikrio izvještaj o ruskom uticaju na kampanju o Bregzitu.

– Spot je vrlo kvalitetno napravljen. Očigledno Konzervativna stranka ima mnogo novca. Možda su tu završile sve one rublje – rekao je Grant.