Egić: Junačka djela Vojske Republike Srpske u odbrani Sarajevsko-romanijske regije

7
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je da je Vojska Republike Srpske na području Sarajevsko-romanijske regije branila srpska ognjišta i svoj narod, i to sa položaja koji su bili na srpskoj zemlji.

Egić je istakao da VRS na tom području nije bila agresor kako to sve vrijeme pokušava da nametne bošnjačka strana, već je samo branila srpska ognjišta i svoj narod.

– Resorno ministarstvo će podržati inicijativu Boračke organizacije Republike Srpske da se pronađu katastarske čestice i time dokaže da su položaji VRS bili na srpskoj zemlji, odnosno na srpskom gruntu – rekao je Egić Srni, povodom predstojećeg obilježavanja Dana odbrane Sarajevsko-romanijske regije.

Govoreći o značaju obilježavanja ovog istorijskog događaja, Egić je istakao da je Sarajevsko-romanijska regija važna za Republiku Srpsku, jer su se na tom području vodile jedne od najžešćih bitaka zbog tada najveće koncentracije neprijateljskih snaga.

– Borci VRS na tom području imali su junačka djela jer su izdržali mnogo ofanziva, odbranili svoje teritorije i ognjišta, ali je, nažalost, poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma uslijedila katastrofa za srpski narod na tom području – rekao je Egić.