Englezi nisu odigrali za Srbiju, Danska pružila odličan otpor

6
Foto: UEFA/Ryan Pierse

Fudbaleri Danske i Engleske remizirali su rezultatom 1:1 u drugom kolu grupe C Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Engleska je pokušala da prepiše recept iz prvog meča protiv Srbije i bez previše utrošene energije i terenske inicijative dođe do rezultata.

Bili su bolji rival na početku meča, što su ponovo naplatili ranim golom.

Kejn je realizovao odbitak nakon prodora i centaršuta Vokera, koji je iskoristio neopreznu reakciju Kristijansena i oduzeo mu loptu u situaciji koju je danski bek morao bolje da riješi.

Kao protiv Srbije, rani pogodak je Sautgejtu bio znak da povuče ekipu i čeka kontre i prekide kako bi drugim golom eventualno riješio meč.

Ovoga puta mu, međutim, nije uspjelo.

Igrao se 34. minut kada je Kejn nekarakteristično poslao lošu poprečnu loptu, koju je Kristijansen presekao i doturio do Julmanda.

Uslijedio je strahovit udarac sa oko 25 metara koji se od stativu odbio u mrežu iza Pikfordovih leđa.

Očekivala se nova inicijativa Engleske, ali su Danci bili ti koji su sve do sredine drugog polvremena bili bolji rival koji je imao veći posjed i bolje prilike.

Nakratko su Englezi u drugih 45 minuta dobrim presingom uspjeli da dođu do nekoliko prilika, ali nisu uspjeli da ih iskoriste.

Pred kraj je tempo opao, a većina obećavajućih napada je završena udarcima sa distance. Ekipe su se u strahu od greške koja bi mogla da ih košta i boda odlučile na obazriv pristup, čiji je ishod bio očekivan.

U posljednjem kolu, Srbija će morati da pobijedi Dansku ukoliko želi da se plasira dalje, dok bi Dancima i remi odgovarao ukoliko Slovenija ne iznenadi Englesku.

Englezi će morati da pobijede ukoliko ne žele da ugroze prvo mjesto, ali će prije svega morati da podignu nivo igre, ukoliko se nadaju osvajanju titule.