GIK Beograd obradio 91 odsto biračkih mjesta: Listi oko SNS-a gotovo 53 odsto

5
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gradska izborna komisija (GIK) je na osnovu 90,2 odsto obrađenih biračkih mjesta i 89,04 obrađenog biračkog tijela saopštila da je na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda najviše glasova osvojila lista „Beograd sutra“ i to 52,85 odsto, odnosno 64 mandata.

Lista „I ja sam Beograd“ osvojila je 17, 61 odsto ili 21 mandat, dok je treće mjesto zauzela lista „Biramo Beograd“ sa 12,17 procenata što je 14 mandata.

Na četvrtom mjestu je lista „Mi snaga naroda“ sa 8,16 odsto glasova ili devet mandata.

Prema podacima CeSID-a i Ipsosa na osnovu 89 odnosno 93, 2 odsto obrađenih uzoraka, u Novom Sadu lista oko SNS-a takođe ima natpolovičnu većinu, dok su u Nišu naprednjaci sa svojim koalicionim partnerima osvojili nešto manje 44, 5 odsto glasova.

Jedan mandat Ruske stranke biće presudan za formiranje vlasti u Nišu

Pobjedu u Nišu sinoć su proglasili i lista oko SNS-a i opozicija.

Četiri opozicione liste koje su prešle cenzus – lista koju predvodi dr Dragan Milić, liste „Biramo Niš“, „Kreni-Promeni“ i „Ujedinjeni – nada za Niš“, zajedno su osvojili 30 mandata.

Isti broj mandata osvojila je i lista „Aleksandar Vučić – Niš sutra“, dok je jedan mandat pripao Ruskoj stranci.

Iz SNS-a kažu da sa Ruskom strankom imaju većinu i da su otvoreni za saradnju sa svim lsitiama, dok je Dragan Milić rekao da nikakve saradnje sa SNS-om neće biti.