Glen Klouz nominovana za Oskara i Zlatnu malinu

60
Foto: Andrew H. Walker/BEI

Nakon što je početkom ove sedmice dobila osmu nominaciju za Oskara, popularna Glen Klouz (73) nominovana je i za Zlatnu malinu, tačnije najgoru glumicu.

Može da se kaže da zavisno od toga koga pitate – Glen Klouz je ili najbolja ili najgora glumica u 2020. godini. Naime, Klouz je početkom nedjelje nominovana za Oskara za sporednu žensku ulogu u Netfliksovom filmu „Hillbilly Elegy“.

Međutim, budući da joj je ovo osma nominacija i da je prije ovoga, između ostalih, nominovana i za filmove „Fatalna privlačnost“ i „Opasne veze“, glumica još nije osvojila nijednog Oskara.

Ove godine će se za prestižnu zlaznu statuu boriti sa Olivijom Kolman, Marijom Bakalovom, Amandom Sejfrid i Joun Juh-jung.

Ipak, Klouz ima priliku da pobijedi na jednoj drugoj dodjeli, iako se ovom pobjedom sigurno neće hvaliti. Ona je naime, nominovana i za Zlatnu malinu za istu ulogu u istoj kategoriji.

To je tek treći takav slučaj u istoriji dvije nagrade. Te davne 1982. godine Džejms Koko mogao je da bude i najbolji i najgori za ulogu u filmu „Samo kad se smejem“, a Ejmi Irving dvije godine kasnije za nastup u „Yentl-u“. U oba slučaja sve je ostalo samo na nominacijama.

Nekoliko drugih glumaca, poput Sandre Bulok, Melise MekKarti, Ume Turman, Aleka Boldvina i Edija Redmajnea, bili su nominovani za Oskare i Maline iste godine, ali za različite uloge. Bulok ih je čak obje i osvojila.