Goganović: EUFOR nije uočio bezbjednosne izazove i neće pojačavati svoje trupe

7
Foto: Aleksandar Goganović/Facebook

EUFOR nije uočio bezbjednosne izazove u BiH, rade po svojim unaprijed utvrđenim planovima i programima i neće pojačavati svoje trupe u BiH, izjavio je Srni zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

– Nakon razgovora sa komandantom EUFOR-a uvjeravam sve građane u BiH da je bezbjednosna situacija u BiH stabilna i da su eventualne krize, koje postoje, isključivo političke prirode, nikako bezbjednosne – poručio je Goganović.

EUFOR po svojim unaprijed utvrđenim planovima i programima, istakao je on, radi u BiH i razmješta trupe, a nikako po naređenjima (ministra odbrane Zukana) Heleza ili bilo kojih drugih političara u BiH.

On je ukazao da EUFOR ne prima naređenja od BiH političara, nego odgovorno i nepristrasno radi svoj posao na čemu im je, kaže, zahvalan.

– Izuzetno cijenim komandanta EUFOR-a. Zbog toga, kao i diplomatske korektnosti ne želim iznositi detalje razgovora, ali uvjeravam građane da bezbjednost nije ugrožena, da EUFOR neće pojačavati svoje trupe i da svoj posao rade maksimalno odgovorno i nepristrasno – konstatovao je Goganović.

On je ponovio da EUFOR jedini ima mandat da ocjenjuje bezbjednosnu situaciju u BiH.