Guranje Obradovića i Martinovića i opšti metež u Skupštini Srbije

30
Foto: Goran Srdanov/RAS Srbija (arhiva)

U Narodnoj skupštini Republike Srbije došlo je do incidenta nakon što su poslanici Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić ušli na sjednicu kako bi izrazili nezadovoljstvo što srpske vlasti nisu reagovale na usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori. Obradović i Kostić sukobili su se sa šefom poslanika naprednjaka Aleksandrom Martinovićem, nakon čega je nastao opšti metež.

Noseći transparente „Vučić i Milo – braća blizanci“ i „Srbijo, zašto ćutiš?“, Obradović i Kostić su stali za govornicu parlamenta i upitali poslanike vladajuće koalicije zašto ne reaguju na usvjanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori i hapšenje poslanika Demokratskog fronta.

Šef poslanika naprednjaka Aleksandar Martinović u jednom trenutku je ustao iz poslaničke klupe i prišao govornici, ali se Kostić isprečio između njega i Obradovića, došlo je do povlačenja, a zatim je lider Dveri odgurao Martinovića.

Nastao je opšti metež i guranje u kojem je, pored poslanika Dveri i vladajuće koalicije, učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Jedan od poslanika SNS-a oteo je transparente poslanicima Dveri i pocepao ih.

Predsjednica Narodne skupštine Maja Gojković rekla je da se sjednica prekida, i zamolila poslanike da ne reaguju na, kako je rekla, „unaprijed pripremljene provokacije“ Boška Obradovića.

Situacije se nakon nekoliko minuta smirila, i Obradović i Kostić su napustili salu.