„Hurricane“ zapalile scenu u Roterdamu: Srbija imala drugu evrovizijsku probu

69
Foto: EBU/Thomas Hanses

Grupa „Hurricane“ održala je svoju drugu tehničku probu u Areni „Ahoy“ u Roterdamu. Srpska delegacija je zadovoljna, a svi nedostaci s prve probe korigovani su nakon današnjeg izlaska na binu.

Sanja, Kesnija i Ivana imale su iste kostime kao na prvoj tehničkog probi, s tim da su sve tri ovog puta imale čizme, a jedina upečatljiva razlika koja se mogla uočiti u odnosu na prvi nastup jeste Sanjina frizura — danas nije imala afro-loknice, a prema mišljenju novinara u pres-centru, čini se da je to dobar potez.

Energičan nastup ni ovog puta nije izostao.

Dinamična i vesela numera Loco, Loco polako se vizualizuje, a danas smo imali priliku da vidimo dio nastupa kojim će se grupa Hurricane predstaviti Evropi 20. maja.

Crno-bijeli bekdrop, jaka koreografija i odlični vokali ono su što odlikuje nastup, ali vjerujemo da to nije sve – mnoga iznenađenja nas tek čekaju kada djevojke stupe na scenu sljedećeg četvrtka i pravi nastup krene.

Nakon održane probe, uslijedila je i prva prava pres-konferencija. Očekuje se dolazak većeg broja medija iduće nedjelje, ali je sva prilika da pandemija virusa korona, kao i mjere prevencije, ostavljaju traga.

Šefica delegacije Anja Rogljić rekla je da su svi nedostaci koji su uočeni nakon prve probe sada popravljeni, te da su zadovoljni nakon pregledanog snimka i onim što im je produkcija omogućila.

Sanja Vučić je naglasila da im je današnji fokus prije svega bio na vokalnom izvođenju koje je, istini za volju, zvučalo perfektno.

Kolege u pres-centru su i ovaj put ocjenile nastup Srbije odličnim, te niko ne dovodi u pitanje plasman u finale.

Djevojakama sada slijedi nekoliko dana odmora, tačnije do srijede 19. maja, kada su po rasporedu dvije generalne probe — u popodnevnim satima prva (family show), a u večernjim za žiri (jury show), koji će tada i glasati.