Ilić: Trivićevu ne interesuju projekti, već vlast

30
Foto: banjaluka.rs.ba

Predsjednik Skupštine grada Banjaluke Mladen Ilić ocijenio je da iza priče potpredsjednika PDP-a Jelene Trivić o poštenju i zakonu stoji samo želja za vlašću, bez programa, ideja i znanja.

Ilić je naveo da je Trivićeva svojim ponašanjem demonstrirala licemjerje, a da je Program PDP-a o kojem priča naojobičniji skup lijepih želja, koji može da napiše svaki student druge godine Ekonomskog fakulteta.

– Njih program i projekti ne interesuju, jer Trivićevu interesuje vlast, a one koji je finansiraju interesuje budžet. Ukoliko želi da joj neko povjeruje, onda prije nego što počne da komentariše druge, trebala bi da se osvrne na one koji su oko nje, koji je finasiraju i koji sa njom sjede u organima PDP-a – naveo je Ilić.

On je naveo da se Trivićeva danas obrušila po institucijama Republike Srpske zbog navodnih nezakonitih zapošljavanja i imenovanja i nepoštovanja procedura i ponovo se oglasila u svom stilu da sve kako je sad nije dobro, a da će kada ona i njena družina dođu na vlast sve biti zakonito, pošteno i sjajno.

– Kao što se možemo složiti da je zaista u najboljem interesu Srpske da se imenovanja i postavljenja u potpunosti usklade sa svim procedurama i da je legitimna kritika republičkog rukovodstva tamo gdje procedure nisu ispoštovane, postavlja se pitanje čime Trivićeva argumentuje svoje obećanje da će sve biti zakonito i dobro kada ona i oni koji je podržavaju dođu na vlast – rekao je Ilić.

On je dodao da je u tom smislu uputno pogledati iskustva iz godina kada su PDP i SDS vršili vlast na nivou Republike Srpske i BiH, ali i iskustva lokalnih zajednica gdje partija Trivićeve sada ima vlast.

– Trivićeva priča o nezakonitim zapošljavanjima, ali ne progovara ni riječi o zapošljavanjima u banjalučkoj Gradskoj upravi, „Vodovodu“, „Akvani“, Vatrogasnoj službi Banjaluke i nizu drugih subjekata pod kontrolom Draška Stanivukovića, Nebojše Drinića, Bojana Kresojevića i družina sa vrha PDP-ove kandidatske liste – naveo je Ilić.

On pita da li to Trivićevoj nije problem jer su u pitanju njeni partijski drugari?.

– Priča ona dalje i o v.d. statusu rukovodilaca u Srpskoj, ali ne priča o v.d. statusu uprava javnih banjalučkih preduzeća. Priča o šansi za najbolje, a neće da kaže koga su njene kolege imenovale i zaposlile u Banjaluci. Priča o zloupotrebama u Srpskoj, ali izgleda da za Trivićevu Banjaluka nije u Srpskoj, ili je opet po srijedu princip da kada je u pitanju PDP onda sve može i onda zakon nije bitan – kaže Ilić.

Trivićeva je saopštila danas da postoji praksa nezakonitog zapošljavanja u institucijama Republike Srpske.