Javor: Radnicima u pet zdravstvenih ustanova 400.000 KM

18
Foto: Slobodan Javor/Facebook

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je danas da će po usvajanju rebalansa budžeta radnicima pet zdravstveno-socijalnih ustanova biti isplaćeno 400.000 KM pomoći iz budžeta grada.

– Radije bih to nazvao vidom zahvalnosti za angažman tokom kovida 19 – rekao je Javor u obraćanju odbornicima Skupštine grada Prijedora.

On je naveo da Dom zdravlja, Bolnica „Dr Mladen Stojanović“, Odsjek za transfuziju, Dom za starija lica i Dom za lica sa invaliditetom imaju ukupno 1.050 radnika, da će im grad dostaviti iznose od 400 KM po radniku, a da ja ne rukovodstvu i sindikatima ovih ustanova da odluče da li će jednake iznose dobiti svi radnici ili će se selekcija vršiti po učešću u kovid sistemu.

– Što se mene tiče, ja bih volio da dobiju svi – rekao je Javor novinarima u Prijedoru u pauzi zasjedanja gradskog parlamenta.

On je najavio da bi prijedlog rebalansa budžeta, koji je danas usvojen u formi nacrta i za koji slijedi javna rasprava, trebalo da se nađe u Skupštini grada 6. ili 7. septembra.