Jokić: Lijepo je kad učiniš nešto što niko nije vjerovao

15
Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Najbolji košarkaš na svijetu Nikola Jokić je na konferenciji za medije poslije NBA titule istakao da je važno padati, rasti i sticati iskustvo na putu do uspjeha.

Denver nagetsi su prvi put od svog osnivanja NBA prvaci, a do prstena ih je nosio Nikola Jokić.Savladana je ekipa Majami hita sa 4-1 u seriji.

Jokić je na konferenciji za medije izjavio da mu je drago zbog cijele ekipe.

– Srećan sam zbog svih, zaista. Zbog veterana Deandrea Džordana, Džefa Grina, Iša Smita. Majkl Porter je imao tri operacije prije nego što je počeo da doprinosi. Svi smo znali za šta je sposoban. Kentejvijus Kodvel-Pop, Braus Braun, Kristijan Braun, zaista svi redom – krenuo je Nikola sa konferencijom.

„Džoker“ se nadovezao na put od 41. pika NBA drafta do MVP-a finala.

– Nema to veze kad si došao do ovdje. Imate neke koji nisu draftovani u Majamiju pa doprinose – rekao je Nikola.

Jokić je rekao da je od starta imao instinkt da je ova ekipa Nagetsa drugačija od onih iz prethodnih sezona.

– Ne razmišljam o narednoj sezoni, reći ću treneru da mi da nekoliko nedjelja odmora više, da bih bio spreman za narednu sezonu. Nije samo do startne petorke, nego do cijele ekipe. Od prvog dana trening kampa u San Dijegu sam osjećao nešto novo i drugačije sa ovim timom. Drugu energiju. I taj osjećao me držao do kraja – izjavio je Jokić.

Evidentan je uticaj Evropljana u NBA, a on je zaštitno lice te škole košarke.

– Imamo uticaj. Naravno, Amerikanci su većina u ligi i treba da budu, jer su osvojili mnogo olimpijskih zlata. Ali, mislim da ima Evropljana koji mogu da doprinesu ekipama i naprave razliku u borbi za titulu – odgovorio je Somborac.

Imao je dvostruki MVP regularnog dijela i poučne riječi o uspjehu i kako do njega doći.

– Ako želite da uspijete, morate prvo da budete loši, pa da budete dobri, pa da padnete i da izvučete pouke. Iskustvo nije ono što ti se desi, nego šta ti učiniš kada ti se nešto desi. Proces bez prečica. Putovanje. Drago mi je da sam dio tog puta – objasnio je srpski centar.

– Mi smo željeli ovo i uspjeli smo. Ali, nije to jedina stvar na svijetu. Toliko stvari volim da radim. To je normalno. Možda neko voli svoj posao i ujedno laže (šala), ali je lijep osjećaj kad učiniš nešto što niko nije vjerovao. Samo smo mi vjerovali u nas. Bez moje supruge i braće ne bih bio ovdje gdje sam – rekao je Nikola.

U momentima krize u igri tokom četvrte dionice, Jokić je snimljen kako viče sa saigrače, bijesan na lošu igru.

– Vikao sam, jer smo samo šutirali trojke. U tom momentu je bilo potrebno samo pogađati. Malo poena, promašujemo šuteve, oni promašuju. Vikao sam, navikli su na to od mene, ali tako je to u porodici kao što je naša – izjavio je Nikola.