Kabinet predsjednice Srpske sufinansiraće dogradnju vrtića u Gacku

47
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas da će kabinet predsjednika Republike sufinansirati dogradnju vrtića u Gacku, kao i da će podržati izgradnju igrališta sa sadržajima za djecu.

Cvijanović je nakon sastanka u Gacku sa načelnikom ove opštine Ognjenom Milinkovićem rekla da će podržati izgradnju igrališta sa sadržajima za djecu jer je nezamislivo da u mjestu sa takvim resursima ne postoji takvo igralište.

– Raspoloženi smo za saradnju. Važno je da postoji lokalni tim sa kojima možemo da sarađujemo, a u prethodnom periodu nismo imali poseban nivo saradnje sa ovom lokalnom zajendicom – rekla je Cvijanović novinarima.

Foto: SRNA

Ona je poručila da ima puno posla koji treba da se uradi u Gacku i da je jako tužno što opština koja ima takve resurse, kao što je Termoelektrana Gacko i ostale, izgleda tako zapušteno.

Istakavši da grad mora ljepše da izgleda, da se naprave adekvatni sadržaji i da se ubrizga život, ona je rekla da će se raditi i na velikim infrastrukturnim projektima u Gacku, kao što su kanalizacija i vodosnabdijevanje.

Nakon sastanka sa Milinkovićem i rukovodstvom opštine, Cvijanović je položila vijenac na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske pod nazivom „Kruna gatačkim junacima“ u Gacku.

Ona je posjetila i Spomen-sobu palim borcima otadžbinskog rata u Gacku.

Predsjednica Srpske prethodno je jutros u trebinjskom naselju Mrkonjići, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, prisustvovala prvoj liturgiji u novoizgrađenom Duhovnom centru, koju je služio Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.