Kabinet premijera donirao 50.000 KM Udruženju roditelja prijevremeno rođene djece „Mrvice“

171
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U Banjaluci je održan sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Srpskoj „Mrvice“.

Danka Mirajnić, predsjednica Udruženja „Mrvice“, rekla je da je Kabinet predsjednika Vlade Republike Srpske donirao 50.000 KM ovom udruženju.

Ona je istakla i da je Kabinet predsjednice Srpske donirao znatna sredstva kao znak podrške Udruženju.

Premijer Republike Srpske ocijenio je da je od izuzetnog značaja što je u Srpskoj nabavljen aparat za liječenje retinopatije kod prijevremeno rođene djece, za šta je izdvojeno oko 93.000 KM.

– U Republici Srpskoj sada imamo ovaj aparat, ali i stručan kadar za liječenje retinopatije kod prijevremeno rođene djece. Ovo je jedini aparat u BiH i služiće svima kojima bude potreban – rekao je Višković.

On je istakao da će uvijek podržavati akcije kao što je „Ljubičasti novembar“ u okviru koje su prikupljena sredstva za ovaj aparat.

Višković sa predstavnicima Udruženja roditelja "Mrvice"; Konferencija za novinare #RTRS #RTRSvijesti #UŽIVO

Posted by RTRS vijesti on Wednesday, July 8, 2020

Današnjem sastanku prisustvovali su i načelnik Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladimir Mirošljević i specijalista oftalmolog Vesna Ljubojević.