Karan: MUP Srpske djeluje preventivno

4
Foto: Klix.ba

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan zahvalio je pripadnicima MUP-a koji su brzo i efikasno reagovali nakon što je maloljetnik na društvenoj mreži Jutjub postavio komentar – „Banjaluko, očekuj masakr“, te najavio da će u svim takvim slučajevima biti podnesene krivične prijave.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan zahvalio je pripadnicima MUP-a koji su brzo i efikasno reagovali nakon što je maloljetnik na društvenoj mreži „Jutjub“ ispod video-objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu postavio komentar – „Banjaluko, očekuj masakr“, te najavio da će u svim takvim slučajevima biti podnesene krivične prijave.

Karan je rekao da je Vlada Srpske odmah intervenisala nakon tragičnih događaja u Srbiji, navodeći da se pitanjima kao što su vršnjačko nasilje bave škole, nastavno osoblje, pedagozi i nadležno Ministarstvo prosvjete i kulture.

– U skladu sa zadacima koje smo dobili od Vlade Republike Srpske, MUP Srpske danas kontroliše svih 16 streljišta u Srpskoj i sve streljačke klubove i odmah smo reagovali i imamo policijske radnike u okviru i oko škola, ne dirajući autonomiju škola, da pomognu preventivno – izjavio je Karan.