Katai „visoko puca“: Zvezdina obaveza je Liga šampiona

33
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Aleksandar Katai, povratnik u Crvenu zvezdu, dao je izjavu za klupsku televiziju.

Katai je u toku dana potpisao ugovor sa crveno-bijelima u petak i zadužio dres sa brojem 10.

Povremeni srpski reprezentativac nije krio zadovoljstvo zbog dolaska na „Marakanu“ poslije četiri godine.

– Stvarno se super osjećam, zadovoljstvo je biti kući, slobodno mogu tako da kažem. Presrećan sam i nadam se da možemo da napravimo dobru godinu, kao što je bila moja druga – rekao je Katai.

Prije odlaska u Španiju, a potom i SAD, Katai je bio najbolji igrač i strelac Superlige sa 23 gola.

– Ne opterećuju me brojke. Znam da navijači očekuju mnogo, uz njihovu podršku neće biti problema da se ponovi moja druga godina. U Zvezdi uvijek ima pritiska, znam kako je, ali mislim da će sada biti znatno lakše – dodao je.

Zbog vremenske razlike nije stizao da uživo prati igre novih saigrača.

– Više sam pratio rezultate nego utakmice zbog vremenske razlike. U 90 odsto slučajeva sam imao treninge u klubu. Pratio sam utakmice u Ligi Evrope i Ligi šampiona, momci su pokazali veliku želju i borbu, ali i kvalitet“.

Liga šampiona, koliko je realno?

– Momci su pokazali kako se bori, moramo i mi. Sada je mnogo realnija Liga šampiona, kada sam bio u klubu nije bilo tako. Sada je to neka obaveza, da kažem – zaključio je Katai, konstatujući da je siguran da će Dejan Stanković biti veliki trener.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela takođe je bio jako zadovoljan.

– Katai je ostavio lijep utisak u Zvezdi. Igrao je izvanredno, prirastao je za srce svih navijača Zvezde. Čim smo čuli da je slobodan i da raskida sa Galaksijem. čuli smo se i brzo dogovorili. Nije bilo razmišljanja sa obje strane. Očekujem da igra kao u prvom mandatu – rekao je Mrkela.