Kevin Spejsi se vratio

115

Čuveni dobitnik nekoliko nagrada Oskar, glumac Kevin Spejsi je viđen na snimanju novog filma, u tek drugoj ulozi od kada se suočio sa brojnim optužbama za seksualno napastvovanje.

Čuveni glumac Kevin Spejsi primjećen je na snimanju svog novog filma „Peter five eight“ u Danšmiru u Kaliforniji. Okružen kolegama iz produkcije, Spejsi je u farmerkama i vunenom kaputu, sa osmjehom na licu, zapalio cigaretu, u pauzi snimanja.

Režiju i scenario najnovijeg fimskog ostvarenja potpisuje Majkl Zaiko Hal, čiji vrhunac karijere uključuje vizuelne efekte u „Automobilima 3“ i „Incredibles 2“, iako se o samoj radnji filma još uvijek ništa ne zna.

Skandali vezani za optužbe zbog navodnog seksualnog zlostavljanja više od dvadeset mladića na račun Kevina Spejsija počeli su 2017. godine. Sljedeće godine glumac je bio suočen i sa optužbom za nepristojan napad u incidentu sa 14-godišnjim tinejdžerom.

Spejsi se tada izjasnio da nije kriv, a optužbe za seksualno zlostavljanje su odbačene 2019. godine kada je podnio protivtužbu rekavši da su tvrdnje „preuveličane“. Spejsi do danas oštro negira tvrdnje o seksualnom zlostavljanju koje su iznete protiv njega.

Brojni navodi o seksualnim napadima su narušili njegovu karijeru, Spejsi je izgubio glavnu ulogu u Netfliksovoj seriji „Kuća od karata“, a u naknadnoj montaži je izbačen i iz već snimljenog filma „Sav novac na svijetu“ koji je bio nominovan za Oskara.

Povratak glumca na filmsko platno dogodio se u nezavisnom italijanskom filmu reditelja Franka Nera „Čovjek koji je oslikao Boga“. Nero je izrazio zadovoljstvo što je Spejsi pristao da učestvuje u ovom ostvarenju.

– Veoma sam srećan što je Kevin pristao da učestvuje u mom filmu. Smatram ga odličnim glumcem – rekao je u maju za ABC Nero.

Spejsi (62) se 2019. godine suočio i sa tužbom koju je podiigla produkcijska kuća kuće Media Rights Capital (MRC) koja traži milionsku odštetu zbog navoda da je Spejsi pipao pomoćnika u produkciji koji je imao zadatak da odveze glumca u bolnicu, nakon što je povrijedio ruku tokom promotivnog snimanja emisije. Rečeno je da se pomoćnik požalio nadređenom na incident a da se na seksualne napade požalio i glumac koji je učestvovao u audiciji za predstavu.

Spejsi je podnio protivtužbu protiv ove producentske kuće, tvrdeći da su optužbe o seksualnom zlostavljanju i napadu protiv njega „preuveličane“. Spejsi tvrdi da mu MRC i dalje duguje novac, tvrdeći da nisu izvršili plaćanje, nakon prve runde optužbi za seksualno zlostavljanje sa kojima se suočio 2017. godine, kada je Entoni Rap tvrdio da je tada 26-godišnji Spejsi pokušao da ga seksualno napadne kada je imao 14 godina.

Spejsi je tada naveo da je „užasnut“ i da se ne sjeća susreta koji je nazvao „neprikladnim ponašanjem u pijanom stanju“. Glumac je istakao da je odabrao „da živi kao gej muškarac“ i rekao da će „preispitati svoje ponašanje“.