Kingsi bez generalnog menadžera – Divac podnio ostavku

25

Vlade Divac podnio je ostavku na mjesto generalnog menadžera Sakramento kingsa.

Sakramento, koji ni ove sezone nije uspio da se domogne plej-ofa (14. sezonu zaredom), objavio je na svom sajtu da je Divac podnio ostavku.

– Bila mi je čast i privilegija da radim kao generalni menadžer Kingsa. Želim da se zahvalim Viveku na prilici i nevjerovatnim kolegama sa kojima sam imao zadovoljstvo da sarađujem tokom svog mandata. Sakramento i Kingsi će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu i želim im sve najbolje u budućnosti – poručio je Divac.

Njega će (za sada) menjati Džo Dumars, doskorašnji savjetnik, ali će on biti uključen i u potragu za novim generalnim menadžerom.

– Ovo je bila teška odluka, ali vjerujemo da je ovo najbolji put da napravimo pobjednički tim koji naši navijači zaslužuju. Zahvalni smo Vladu na liderstvu, posvećenosti i teškom radu na terenu i van njega. On će zauvijek biti deo porodice Kingsa – izjavio je vlasnik franšize Vivek Ranadive.

Divac je u Sakramento došao 2015. godine kao savjetnik. Iste godine postao je potpredsjednik košarkaških operacija i generalni menadžer.