Kojić: Isticanje ratnih zastava takozvane Armije BiH – provokacija

26
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić ocijenio je klasičnom provokacijom isticanje ratnih zastava takozvane Armije BiH na teritoriji Republike Srpske, napominjući da su pod tim zastavama Srbi ubijani i monstruozno mučeni.

– Ratne zastave Bošnjaci koriste na teritoriji Republike Srpske iako njihovi političari žele da prikažu Srbe kao ekstremiste. Srbi nisu ni na koji način ugrozili bilo kakvo obilježavanje, pa ni ono koje su Bošnjaci organizovali u Kotor Varoši uz istaknute ratne zastave – rekao je Srni Kojić.

On je podsjetio da Srbima vlasti Federacije BiH nikada nisu dali saglasnost da mogu služiti pomen na stratištima, među kojima je i nekadašnja Dobrovoljačka ulica u Sarajevu.

– Iz toga se vidi ko su ekstremisti. Isticanje ratnih zastava takozvane Armije BiH jeste klasična provokacija – naglasio je Kojić.

U naselju Večići kod Kotor Varoša juče je obilježeno 29 godina od ratnih dešavanja na području ove opštine, gdje su bile istaknute ratne zastave takozvane „Armije BiH“, a ovom događaju prisustvovao je i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić.