Kokoškov riješio sve dileme: Meloun će biti dio reprezentacije Srbije

13
Foto: EPA

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov riješio je sve dileme i potvrdio da će trener Denvera Majk Meloun biti u stručnom štabu na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Košarkaški savez Srbije je tu informaciju objavio u noći između utorka i srijede, ali je konfuzija nastala nakon izjave Melouna američkim medijima da to nije tačno, prenosi Tanjug.

Očigledno, on je tako odgovorio, jer je pitanje koje je dobio glasilo: „Da li je tačno da će biti savjetnik u selekciji Srbije?“

– Sa Melounom se poznajem dugi niz godina. Nikada nismo bili saradnici, nego uvijek na suprotnim stranama i zdravi rivali. Baš zbog ove činjenice mi je bilo lakše da vidim o kakvom se stručnjaku radi – poručio je iz Sakramenta za Novosti selektor Kokoškov.

Na konstataciju da je vijest prilično iznenadila sve ljubitelje košarke, Kokoškov je bio još direktniji.

– Meni je malo čudno to što je prvi trener Denvera i čovjek sa takvim iskustvom „prekršten“ u mog pomoćnika. Pričali smo i našalili se da on može da bude samo prvi trener, nikako pomoćnik. Međutim, odmah u sljedećoj rečenici je Meloun bio izričit u stavu da jedva čeka ljeto i turnir u Beogradu. Vrlo dobro zna u kakvu košarkašku zemlju dolazi i sa kakvim igračima će da radi – poručio je Kokoškov.

Upravo zbog toga što naziv „funkcije“ još nije zvanično definisan, ali ono što jedino može da raduje sve u stručnom štabu „orlova“ i navijače Srbije je činjenica da 49-godišnji Njujorčanin, koji je do sada bio pomoćnik u četiri NBA kluba i glavni trener Sakramenta i Denvera, sigurno dolazi oko 20. juna u Beograd na pripreme za kvalifikacioni olimpijski turnir.