Kokoškov: Stranac neće zaigrati za Srbiju

25
Foto: EPA

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov je istakao da ne razmišlja o dovođenju stranaca.

Iako je Kokoškov ranije pominjao da bi Frenk Kaminski mogao da zaigra za srpski nacionalni tim, on kaže da je to daleko od ostvarenja.

Kokoškov tvrdi da su njegove riječi izvučene iz konteksta.

– To je samo lekcija za mene da budem veoma pažljiv kada su izjave u pitanju i kako ih formulišem. Ljudi vole nacionalni tim i košarku i zato moramo da vodimo računa. Neke moje izjave su izvađene iz konteksta i to nije dobro. Nije bilo nikakve priče da o naturalizaciji igrača – istakao je on.

– Ono što je odgovor da svako ko ima srpski pasoš i naš je državljanin, može da igra košarku i on je potencijalni reprezentativac – poručuje Kokoškov.

Prvi put na klupu Srbije Kokoškov će sjesti u februaru kada počinju kvalifikacije za Evrobasket 2021. godine. Pošto je sa Slovencima osvojio Evropu, logično pitanje je bilo može li sa Srbima Olimpijske igre, ako se prethodno plasira.

– Zaista je to nije stvar mog karaktera i vaspitanja da dajem bombastična obećanja. Nacionalni tim je projekat i organizacija koja ima visoke ciljeve i taj tim je sastavljen od najboljih igrača koji žele da igraju, respektujemo svaki drugi tim, ali se nikoga ne plašimo. Nećemo igrati nijednu utakmicu da izgubimo – poručio je Kokoškov.