Košarac donirao 5.000 KM i bolnici u Trebinju

13
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac donirao je 5.000 KM vlastitih sredstava za nabavku respiratora za potrebe Opšte bolnice u Trebinje.

Ovim humanim gestom Košarac je podržao inicijativu trebinjskih privrednika za nabavku respiratora za ovu zdravstvenu ustanovu u vrijeme epidemije virusa korona.

Ovo je druga donacija ministra Košarac zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u ovoj sedmici, s obzirom da je u srijedu na svom Instagram profilu objavio da će donirati pola plate, počevši od marta, Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu za potrebe rada ove zdravstvene ustanove u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj širenjem virusa korona.

On je tada naveo da su zdravstveni radnici angažovani na suzbijanju ovog virusa svakodnevno izloženi rizicima, te da je svaka pomoć za nabavku zaštitne opreme i sredstava dobrodošla.

Srna nezvanično saaznaje da će Košarac u narednom periodu donirati određena novčana sredstva i Univerzitetskoj bolnici u Foči.